Το Οδοιπορικό της Ομοσπονδίας

Η Ομοσπονδία μας ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2000 στη Ρόδο.
Από το 1ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, εξελέγει το 1ο Αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο με 13 μέλη. Συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με το καταστατικό, στην ΑΘΗΝΑ και αμέσως το Δ.Σ. ασχολήθηκε με τα τρέχοντα προβλήματα των εργαζομένων στις Ν. Αυτ/σεις.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2000, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. παρενέβησαν καταλητικά στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών που συνεδρίαζαν για τις μετατάξεις των υπαλλήλων των πρώην Υπουργείων που υπηρετούσαν με διαπιστωτικές πράξεις στις Ν. Αυτ/σεις της χώρας απέτρεψαν την συνέχιση των διαδικασιών αυτών εν μέσω εορτών και λίγο πριν από τη λήψη της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων!!!

Τα πρώτα βήματα της Ομοσπονδίας δύσκολα και μοναχικά!! Οι πολιτικές πόρτες των Υπουργείων κλειστές!! Οι Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΣΔΔΑ με την γνωστή έκφραση στο στόμα «έχετε δίκαιο αλλά δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε εμείς!!!».

Οι συντεχνίες και οι κλαδικές Ομοσπονδίες στα Υπουργεία και τις Ν. Αυτ/σεις, καλά κρατούν!! Και είναι κύρια υπεύθυνες αυτές που δεν επέτρεψαν και δεν επιτρέπουν μέχρι σήμερα την ομογενοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στις Ν. Αυτ/σεις της χώρας για τους γνωστούς βέβαια λόγους!!

Το ξεκίνημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος ήταν και παραμένει απόθεμα ψυχής με κοινούς στόχους και οράματα, για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων μας.

Ήτανε και παραμένει συμβόλαιο τιμής και αξιοπρέπειας με τους συναδέλφους να προχωρήσουμε χωρίς κανένα συμβιβασμό και συμψηφισμό με τους εκάστοτε διαχειριστές του κεφαλαίου και της ολιγαρχίας!!

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι παρόν και συνεχίζει το δύσκολο οδοιπορικό του με όποιες δυσκολίες και θυσίες για να οδηγήσει τους συναδέλφους στην εργασιακή και υπηρεσιακή μας Ιθάκη!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ