ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

         (οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤ/ΣΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

 

Ενιαία λαϊκή αντιμονοπωλιακή δράση  για ικανοποίηση  όλων των λαϊκών αναγκών, για  αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων,  για αντεπίθεση, ρήξη και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας τους.

 

Ενώ εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στις Νομαρχίες βρισκόμαστε στο κέντρο των εξελίξεων των προωθούμενων αναδιαρθρώσεων στους ΟΤΑ, ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την υλοποίηση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ενώ ζούμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, οι πλειοψηφίες σε Συλλόγους και  Ομοσπονδία λειτουργούν ως αναχώματα, σπέρνοντας ψευδαισθήσεις ότι οι ανατροπές δεν τους αφορούν….

Ενώ κλιμακώνεται η τρομοκρατική επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ &  ΔΑΚΕ βάζουν πλάτη για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι πρέπει όλοι να συνεισφέρουν για το ξεπέρασμα της κρίσης.                            Στο όνομα της ρεαλιστικότητας,  αποδέχονται -κι ας κλαψουρίζουν- ως αναγκαία τα μέτρα του μνημονίου, ως μονόδρομο την πολιτική του κεφαλαίου, που υπηρετείται πιστά από την κυβέρνηση και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».  Γι αυτό κι όλες οι προτάσεις τους δεν μιλάνε για ανατροπή αυτής της πολιτικής, αλλά για διαπραγμάτευση ορισμένων πλευρών, για προσπάθεια να τις «απαλύνουνε».                                                                                    Από την άλλη η παράταξη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ προσπερνά υποκριτικά τις εδώ και χρόνια αποφάσεις της ΕΕ για διαρθρωτικές αλλαγές, που απορρέουν από τις Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Συμφωνία της Λισσαβόνας κ.α., που πάντα στήριζαν και μιλάει για «κυβέρνηση κατοχής», για «νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο» κ.α. , προσπαθώντας να αθωώσει την κύρια αιτία της κρίσης, που είναι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Οι αποφάσεις κυβέρνησης & τρόικας για συρρίκνωση  του δημόσιου τομέα και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά  κριτήρια , για τις παραπέρα μειώσεις των μισθών μας & τη σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα μέσα από το λεγόμενο νέο ενιαίο μισθολόγιο, όπου θα αφαιρεθούν 2,6 δις € , για το πάγωμα των προσλήψεων και την ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και άλλα πολλά βρίσκονται μπροστά μας.                                                                                                                      

Το αν θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας μας, το αν όλοι θα βρεθούμε σε οργανικές θέσεις ή κάποιοι από μας θα παραμείνουν σε επισφαλείς θέσεις (προσωποπαγείς), το αν θα τοποθετηθούμε στις Δ/νσεις – περιοχές που είμαστε ή θα «μετακινηθούμε» αλλού, το αν γίνουν κι άλλες περικοπές στους μισθούς μας, στις συντάξεις μας, το αν οι όποιες κοινωνικές παροχές έχουν μείνει θα πέσουν θύματα των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας εξαρτάται από τον αγώνα μας για αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων, για αντεπίθεση, ρήξη και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας. Εξαρτάται από το πόσοι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μπουν σ’ αυτόν τον αγώνα, από το πόσο γρήγορα θα συγκροτήσουμε το δικό μας μέτωπο απέναντι στο αρραγές αντιλαϊκό μέτωπο κυβέρνησης & συνοδοιπόρων της.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ. Να συμβάλλει στην ενιαία δράση της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας για κοινωνική συμμαχία. Για ενιαίο μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, στα κόμματα τους, (ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ). Μέτωπο με στόχο τη λαϊκή εξουσία, για να αξιοποιείται ο τεράστιος πλούτος  όχι για τους λίγους που τον καρπώνονται, αλλά για  τους πολλούς που τον παράγουνε.

Στην κατεύθυνση αυτή διεκδικούμε:

  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας μας. Καμιά μετακίνηση εργαζόμενου σε άλλη «Δ/νση» χωρίς την θέλησή του.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι και οι νόμοι εμπορευματοποίησης της υγείας και της παιδείας
  • Κατώτερος μισθός 1.400€ και ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού και στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Εξασφάλιση της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κρατική επιχορήγηση στο ταμείο πρόνοιας, που δίνει τα εφάπαξ και κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ στο ύψος των αναγκών.
  • Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, παιδεία. Κατάργηση της ιδιωτικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας σ’ αυτούς τους τομείς. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθούν αρμοδιότητες υπηρεσιών των ΟΤΑ
  • Να καταργηθεί ο θεσμός των συμβασιούχων στο δημόσιο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη, σταθερή και μόνιμη, με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στα Ν.Π.Δ.Δ.

                                                                                                                                           Αθήνα 9-12-2010

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ