Πρώτα η “ανασυγκρότηση” των Α΄ Συλλόγων και μετά Συνέδριο της ΟΣΥΝΑΕ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

(οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤ/ΣΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

 

  • Πρώτα «ανασυγκρότηση» των Α΄ Συλλόγων και μετά οποιοδήποτε Συνέδριο της Ομοσπονδίας.
  • Η εμμονή της ΠΑΣΚ οδηγεί την Ομοσπονδία σε τυχοδιωκτικές κινήσεις.

Στο Γενικό Συμβούλιο στις 16-2-2011 η ΠΑΣΚ αποφάσισε να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε έκτακτο Καταστατικό Συνέδριο τον Απρίλη, αγνοώντας τις ενστάσεις και τις διαφορετικές προτάσεις.

Η δικιά μας πρόταση, που υπερψηφίστηκε από όλα τα, πλην της ΠΑΣΚ, μέλη του ΓΣ  της Ομοσπονδίας πρόβαλε την ανάγκη πρώτα να ανασυγκροτηθούν οι Α΄ Σύλλογοι σε όλες τις πλευρές τους και μετά η Ομοσπονδία να προχωρήσει σε έκτακτο Καταστατικό Συνέδριο, αφού τα όποια ουσιαστικά προβλήματα λειτουργίας βρίσκονται στη βάση, στους συλλόγους και όχι στα όργανα της ομοσπονδίας (ΔΣ & ΓΣ).

Η πρότασή μας επίσης στηριζόταν στη λογική ότι αφού δεν υπάρχει ομοφωνία στις προτεινόμενες από την Ομοσπονδία καταστατικές προτάσεις, πρέπει πρώτα οι Α΄ Σύλλογοι μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις να επιλέξουν τις καταστατικές αλλαγές, που αυτοί θέλουν και μετά η Ομοσπονδία να προχωρήσει σε Συνέδριο, με εκείνες τις καταστατικές αλλαγές, που θα αγκαλιάζουν όλους και δεν θα αφήνουν περιθώρια για διασπαστικές κινήσεις σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου  επαναλάβαμε τις σκέψεις μας για την προτεινόμενη από εμάς καταστατική τροποποίηση, για ένα Σύλλογο σε κάθε Περιφέρεια, με δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Παραρτημάτων ανά νομό, με αρμοδιότητες σύγκλισης συνέλευσης κ.α.

Χαρακτηρίσαμε υποκριτική την επιχειρηματολογία της ΠΑΣΚ ότι η πρότασή τους θα οδηγήσει σε ισχυρούς συλλόγους και ισχυρή ομοσπονδία, αφού όλοι ξέρουμε και κατανοούμε ότι ισχυρό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αυτό που αγωνίζεται, που δεν συμβιβάζεται, που δεν υποκύπτει στις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιλογές, ούτε συμβαδίζει με τις πολιτικές της αστικής τάξης και του κεφαλαίου.  Η μορφή των συλλόγων από μόνη της, χωρίς το παραπάνω περιεχόμενο δεν μπορεί να τους ισχυροποιήσει.

Εξάλλου η προτεινόμενη από την ΠΑΣΚ καταστατική τροποποίηση, που στην πραγματικότητα περιλαμβάνει την αλλαγή του ονόματος του Α΄ Συλλόγου και την συγκρότηση μιας «Περιφερειακής Επιτροπής», είτε σαν ένα «μεσοβέζικο» ενδιάμεσο όργανο, είτε σαν «δευτεροβάθμιο» όργανο, όχι μόνο δεν δίνουν απάντηση στα σημερινά «νέα» προβλήματα, αλλά θα προσθέσουν αντιφάσεις & αντιθέσεις ανάμεσα στους Α΄ Συλλόγους και θα δημιουργήσουν ανεξέλεγκτους συνδικαλιστές και όργανα, αφού η λεγόμενη «περιφερειακή επιτροπή» μπορεί να λογοδοτεί κάθε τρία χρόνια στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Σκόπιμα δεν μας απάντησαν στα ερωτηματικά, που θέσαμε πως π.χ. θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την απαίτηση για «μετακίνηση» 81 συναδέλφων από τους γύρω νομούς στην Κομοτηνή, που είναι η έδρα της Περιφέρειας, όταν στη Ροδόπη δεν υπάρχει καν Σύλλογος;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αντί να ξεκινήσουν από τη βάση, ξεκινάνε από την κορυφή…

Αντί να βοηθήσουν με όλους τους τρόπους τους Α΄ Συλλόγους να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και στις απαραίτητες τροποποιήσεις των καταστατικών τους, να προχωρήσουν στην αναγκαία όσο ποτέ ανασυγκρότηση, που θα αποφασίσουν,  προχωράνε σε τροποποιήσεις του β΄ οργάνου μήπως και κάποιος αμφισβητήσει την «καρέκλα» τους !!!

Κλείνουν τα μάτια μπροστά στην υπαρκτή κατάσταση που υπάρχει στους Α΄ Συλλόγους, που δεν έχουν κάνει «εκκαθάριση» του μητρώου μελών του, που αρκετοί δεν έχουν αναπληρωματικά μέλη για να συμπληρώσουν τις κενές, μετά τις μετατάξεις θέσεις στα Διοικητικά τους Συμβούλια, που σε αρκετά Δ.Σ. έχει λήξει η θητεία τους, που κάτω από αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να συγκεντρώσουν συνδρομές, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις ανάγκες τους. Αδιαφορούν για το γεγονός ότι η θητεία των αντιπροσώπων της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλόγων έχει λήξει αφού οι εκλογές ανάδειξής τους έγιναν πριν από το Μάρτιο 2010, χρόνο διεξαγωγής του … Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και δείχνουν έκπληξη και άγνοια ότι η εμμονή τους για έκτακτο συνέδριο τώρα, οδηγεί σε νόθο συνέδριο…

Προσπερνάνε εύκολα και απλοϊκά ότι στην Ολομέλεια των ΔΣ των Α΄ Συλλόγων μετείχαν μόνο 25 Σύλλογοι από τους 50 !!! , ότι οι περισσότεροι Σύλλογοι δεν είναι τακτοποιημένα οικονομικά στην Ομοσπονδία, προϋπόθεση που σύμφωνα με το καταστατικό είναι απαραίτητη για να συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι ενός Συλλόγου σε Συνέδριο Ομοσπονδίας.

Καλούν λοιπόν σε ένα Συνέδριο αμφιβόλου αποτελέσματος, επιβαρύνοντας τα οικονομικά των Α΄ Συλλόγων με τα μεταφορικά έξοδα των αντιπροσώπων και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας με ένα σεβαστό ποσό (υπολογίζουν κόστος 10.000 €), τη στιγμή μάλιστα που τα χρέη της Ομοσπονδίας ξεπερνούν τις 40.000 €.

Ίσως φοβούνται μήπως οι εργαζόμενοι τους γυρίσουν την πλάτη.

Ίσως προσπαθούν να κρατήσουν δυνάμεις στηρίζοντας τις καρέκλες των ημετέρων, όλων αυτών, που βρίσκονται τυπικά ή και ουσιαστικά σε γραφεία περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών.

Γι αυτό φαίνεται δεν βρήκαν χρόνο να πουν μια κουβέντα στο Γενικό Συμβούλιο, για τις περικοπές και την βάρβαρη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και τρόικας, ούτε για το πώς οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους.

 

Καλούμε :

  • τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν στην ανασυγκρότηση των Α΄ Συλλόγων τους και
  • τα ΔΣ των Α΄ Συλλόγων να προτάξουν τις αναγκαίες διαδικασίες στους….
  • να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία στις 23/2 και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αθήνα 20-2-2011

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ