ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Στην ανελέητη επίθεση στους εργαζόμενους η κυβέρνηση & το κεφάλαιο έχουν αρωγούς και την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, η οποία στη συνάντησή της με τους υφυπουργούς  Οικονομίας & Εργασίας, στις 4-3-2011 με θέμα τα προβλήματα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, αποδέχτηκε και πάλι την πρότασή τους για :

ü      δανεισμό του Ταμείου Πρόνοιας με ταυτόχρονο χτύπημα του Ταμείου Αρωγής, αφού από κει θέλουν να εκταμιεύσουν 250 εκ. ευρώ,

ü      παραπέρα επιβάρυνση των συμβασιούχων με πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές, με την υποχρεωτική ένταξή τους στο Ταμείο Πρόνοιας, μέσα από σχετική ρύθμιση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και

ü      αβέβαιης αποτελεσματικότητας επιχορήγηση με ένα ομόλογο 300 περίπου εκ ευρώ … , μιας επιχορήγησης στα χαρτιά ,… με άγνωστο αντίκρισμα.

Η κυβέρνηση εξάλλου δια στόματος υφυπουργού Οικονομίας Σαχινίδη είπε ότι «η πολιτεία δεν έχει καμιά υποχρέωση απέναντι στο ταμείο»…

Ο υφυπουργός Εργασίας παρουσιάζοντας την πρόταση για αντιμετώπιση της καθυστέρησης απόδοσης του εφάπαξ μόνο σε 15.000 περίπου δικαιούχους (από τους 37.000 περίπου)  δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρουσιάσει το συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης γιατί δεν είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο και οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων.

Το παζάρι, που έκανε εκ μέρους της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρός της, δεν αφορούσε την ουσία της πρότασης, αλλά τις λεγόμενες «εγγυήσεις» του κράτους απέναντι στο ΤΕΑΔΥ. Ζήτησε να  δίνεται στο ταμείο ένα μέρος από τον ΛΑΦΚΑ ή να δοθεί στο ΤΕΑΔΥ για την δήθεν διασφάλισή του ένα ομόλογο για το 2018 ή 2020, κρύβοντας από τους εργαζόμενους αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι το κράτος αυτό, το καπιταλιστικό κράτος όχι μόνο δεν εγγυάται κανένα εργατικό δικαίωμα αλλά και ούτε μπορεί να εγγυηθεί τίποτα και όπως δήλωσε κυνικά και ο υφυπουργός Κουτρουμάνης «Δεν υπάρχει καμία εγγύηση σε μια χώρα που χρεοκοπεί. .. ».

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ με τις προτάσεις της αποδέχεται ότι για το έλλειμμα του Ταμείου Πρόνοιας και την τεράστια καθυστέρηση, που υπάρχει στην απονομή του εφάπαξ στους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους φταίνε οι εργαζόμενοι και όχι η αντιασφαλιστική πολιτική και γενικά η πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, που διοχέτευσε τα αποθεματικά του ταμείου στους βιομηχάνους, στους τραπεζίτες και όλους τους κεφαλαιοκράτες.

Ο δανεισμός του Ταμείου Πρόνοιας, που έχει προταθεί από όλες τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, Α.Π.), ρίχνει τα βάρη και πάλι στους εργαζόμενους στο δημόσιο και αφήνει στο απυρόβλητο όλους αυτούς που καταλήστευσαν το ταμείο.

Καλούμε τους εργαζόμενους:

·        να απαιτήσουν την κάλυψη των ελλειμμάτων του Ταμείου Πρόνοιας, με άμεση κρατική επιχορήγηση,

·        να γυρίσουν την πλάτη στη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, που μέσα από τις προτάσεις της αποδέχεται την λογική της «ανταγωνιστικότητας», που αποτελεί την καρδιά της πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ & τρόικας,

·        να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να σταθούν απέναντι σ’ όλες τις πολιτικές που στηρίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και στοχεύουν σ’ όσο γίνεται πιο φτηνή εργατική δύναμη.

·        να κλιμακώσουν με ταξική ενότητα την πάλη τους.  –

                                                                                                                         Αθήνα 4-3-2011

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ