ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΕΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΠΑΜΕ

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

E-mail : pame@pamehellas.gr    http://www.pamehellas.gr

ΟΛΟΙ  στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  την  ΤΕΤΑΡΤΗ  19  ΟΚΤΩΒΡΗ

και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ. ώρα 11 πμ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε   του Δημόσιου Τομέα, των Οργανισμών του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ

 

Η κυβέρνηση έφερε στη βουλή το νέο εφιαλτικό για τους εργαζόμενους πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία-απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και για το «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο μαζί το «πετσόκομμα» κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ !!

Με το αντιδραστικό μέτρο της «εργασιακής εφεδρείας» οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, ξεκινώντας από τους συναδέλφους μας που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και όσους εργάζονται σε δεκάδες κοινωφελείς Οργανισμούς που καταργεί η κυβέρνηση. Θα ακολουθήσουν και  χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι στον ευρύτερο και το στενό Δημόσιο τομέα. Ο «στόχος» κυβέρνησης – Τρόϊκας είναι  30.000 «έφεδροι» προς απόλυση μέχρι το τέλος του 2011 και άλλοι  200.000 την επόμενη διετία ! Μάλιστα στο νομοσχέδιο πρ΄σθεσαν ότι, η ένταξη στην εφεδρεία λογίζεται ως προειδοποίηση απόλυσης (προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν ακόμα και την αποζημίωση)  και ότι το 60 % του βασικού μισθού που θα παίρνουν οι έφεδροι θα τους αφαιρεθεί από την αποζημίωση αυτή !!  ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ !!

Με το «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο στην κυριολεξία ακρωτηριάζουν κάθε μισθολογικό δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων. Σπέρνουν τη φτώχια και την εξαθλίωση στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις οικογένειές μας. Προχωρούν σε παραπέρα μείωση των αποδοχών από 20%-50%. Και αυτό παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα μας έχουν αφαιρέσει πάνω από 5 μισθούς. Με το νέο μισθολόγιο :

      Καταργούν όλα τα επιδόματα εκτός του οικογενειακού, θέσης, παραμεθορίου και ειδικών συνθηκών. Δηλαδή, διατηρούν μόνο 4 επιδόματα, που θα τα παίρνουν ορισμένοι και υπό προϋποθέσεις.

      Αυξάνουν τις κρατήσεις στους μισθούς στο 25,5%.

      Συνδέουν την μισθολογική εξέλιξη του δημόσιου υπάλληλου με το νέο βαθμολόγιο & την αξιολόγηση.

      Καθιερώνουν το «κίνητρο επίτευξης στόχων» (πριμ αποδοτικότητας) το οποίο θα το παίρνουν μόνο όσοι επιτυγχάνουν τους δείκτες αποδοτικότητας !!

      Καθιερώνουν ως κατώτατο βασικό μισθό τα 780 ευρώ μεικτά. Με κομμένα τα επιδόματα και με το σύνολο των κρατήσεων ένας δημόσιος υπάλληλος θα παίρνει καθαρά στο χέρι 581 ευρώ !! Και αν συνυπολογίσουμε τη μείωση του αφορολόγητου στις 5000 ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ κλπ. ο μισθός στην πραγματικότητα μετατρέπεται σε ένα χαμηλό επίδομα φτώχιας.

      Η κυβέρνηση εξομοιώνει τους μισθούς του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα προς τα κάτω, χτυπάει ενιαία τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ήδη, εξήγγειλε την επί της ουσίας κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και συζητά με την Τρόικα την κατά 30% μείωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Μπροστά σε αυτή την επίθεση, μεγάλη ευθύνη και για την εφεδρεία- απόλυση και για τις μισθολογικές εξελίξεις έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που στήριζαν και στηρίζουν τη γραμμή της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή την ελαχιστοποίηση του «μισθολογικού κόστους» με τις απολύσεις-εφεδρεία και το πετσόκομμα των μισθών.  Παράλληλα στήριζαν την επιδοματική πολιτική και αποπροσανατόλιζαν με τους «κοινωνικούς διαλόγους» και τον «Ευρωπαράδεισο». Οι δημόσιοι υπάλληλοι στις σημερινές συνθήκες πρέπει να τους γυρίσουν επιτέλους την πλάτη και να μην ξαναπέσουν στην παγίδα της «αγωνιστικής» εκτόνωσης και χειραγώγησης της αγανάκτησης τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πανεργατικό-πανυπαλληλικό ξεσηκωμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οργάνωση, επιτροπές αγώνα, σχέδιο δράσης σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλα τα σωματεία.

Να αποσυρθούν τώρα τα νομοσχέδια της σφαγής και της βαρβαρότητας. Ούτε ένας στην εφεδρεία- Καμιά απόλυση Να μην περάσει η λεηλασία του εισοδήματός μας.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες,  σε κοινό μέτωπο πάλης : Για να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τα χειρότερα που φέρνουν προκειμένου να πληρώσουμε και την κρίση τους όπως πληρώνουμε χρόνια τώρα τα κέρδη τους. Για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας ανήκει. Για ένα κόσμο με αξιοπρεπή ζωή και δικαιώματα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες για εμάς και τις οικογένειές μας !

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ  – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ