ΓΙΑ ΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΜΟΕΜΒΡΗ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ

των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

(31 Οκτώβρη 2012)

Για τη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

          Έχουμε εξελίξεις

          Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζήτησαν να συγκληθεί έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 31 Οκτώβρη.

Την ίδια μέρα συνεδρίαζε και η ΕΕ της ΓΣΕΕ.

          Κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι οι εκβιασμοί, η κινδυνολογία, η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

          Ή περνούν τα μέτρα

          Ή χάος

          Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση – πέρα από τα μέτρα – και στο επίπεδο της ιδεολογικής τρομοκρατίας. Στοχεύει να φοβίσει το λαό, να τον γονατίσει.

          Ως εκ τούτου, κλιμάκωση απαιτείται και από το εργατικό λαϊκό κίνημα. Στη θέση και στην απάντηση του λαϊκού κινήματος «να μην περάσουν τα μέτρα», πρέπει να προστεθεί και το «να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η ιδεολογική τρομοκρατία».

          Ενας φοβισμένος λαός δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

          Ενας ξεφοβισμένος, ένας αποφασισμένος, ένας λαός που έχει πιστέψει στη δύναμή του, μπορεί να τα κάνει όλα. Όλα γίνονται, όλα ανατρέπονται.

          Απαιτείται από το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα κλιμάκωση – όξυνση, όχι μόνο στο επίπεδο των μορφών πάλης αλλά και στο περιεχόμενο, ώστε να δημιουργούνται προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας των αγώνων, μέχρι την τελική νίκη.

Απαιτείται άμεση κλιμάκωση στα αιτήματα,

στους στόχους πάλης και στο περιεχόμενο της απεργίας:

 

          1. Κίνημα και αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα. Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς κυβέρνησης – πλουτοκρατίας. Χάος και χρεοκοπία για το λαό, είναι τα μέτρα κυβέρνησης – τρόικας – τραπεζιτών και βιομηχάνων.

          2. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Δεν υπάρχει επαχθές ή μη επαχθές, νόμιμο ή παράνομο. Είναι όλο της πλουτοκρατίας, αυτή να πληρώσει. Μονομερής διαγραφή του χρέους.

          3. Κίνημα κι αγώνας για να καταργηθούν τώρα όλα τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα προγράμματα, εφαρμοστικοί νόμοι και δανειακές συμβάσεις.

          4. Αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ. Οσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, «άσπρη μέρα» ο λαός δεν πρόκειται να δει.

          5. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Δηλώνουμε καθαρά ότι δεν θα ματώσουμε για μια καλύτερη διακυβέρνηση – διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

          Φιλολαϊκή ανάπτυξη, ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας.

Να περάσει όλος ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών, στα χέρια του λαού.

          6. Απαιτείται η απεργία να μην εξαντληθεί στο αίτημα της καταψήφισης των μέτρων.

          Κλιμάκωση που να σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας αγωνιστικής ανάτασης, την απαρχή μιας λαϊκής αντεπίθεσης που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

         

Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός !

 

          Μ’ αυτό το περιεχόμενο και στη βάση αυτή προτείνουμε 48ωρη γενική απεργία στις 6 – 7 Νοέμβρη. Την ίδια πρόταση κάνουμε σήμερα και στη ΓΣΕΕ.

          – Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, με οργάνωση, συλλογικότητα, λαϊκή πρωτοβουλία και αυτενέργεια να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η 48ωρη απεργία να έχει πρωτόγνωρη επιτυχία !

          Κάθε λεπτό που περνάει πρέπει να αξιοποιείται ώστε στις 6 – 7 Νοέμβρη να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, όλος ο κρατικός μηχανισμός.

          – Η καλύτερη προϋπόθεση για την κλιμάκωση του αγώνα είναι η ίδια η επιτυχία της 48ωρης απεργίας.

          – Κλιμάκωση – λαϊκή αντεπίθεση με όλες τις μορφές πάλης.

-Μπλόκο στα αντιλαϊκά μέτρα, κατάργηση στην πράξη.

• ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας

          Η κάθε δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα θα κριθεί όχι από μεγαλοστομίες και ανέξοδες αγωνιστικές πλειοδοσίες αλλά από την έμπρακτη στάση της ώστε να έχει επιτυχία η απεργία.

          Εδώ θα κριθούν και όσοι από τη μια εξαγγέλουν ή ζητούν απεργία και από την άλλη, με πολλούς και διάφορους τρόπους την υπονομεύουν.

 

Ακολούθησε ψηφοφορία

          Η μορφή της απεργίας – 48ωρη – ψηφίστηκε ομόφωνα (πλην μιας αποχής).

          Για το περιεχόμενο της απεργίας, έτσι όπως κατατέθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ψήφισαν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ), από τους δυο εκπροσώπους που έχει, ο ένας ψήφισε ΥΠΕΡ ο άλλος ΚΑΤΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (που παρακολουθούν με εκπρόσωπό τους την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ), παρά τις επίμονες πιέσεις του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο περιεχόμενο της απεργίας και  εν τέλει, αρνήθηκαν να πάρουν μέρος και στην ίδια την ψηφοφορία (!) έστω και ενδεικτικά, πρακτική που ακολουθούν σε άλλες περιπτώσεις. Απορία ψάλτου βηξ !

Αθήνα 1/11/2012

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

                                                                                      Αρβανιτίδης Αλέκος

                                                                                       Πανουτσάκου Βέτα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ