ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΠΑΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

 

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΥΓΕΙΑ

      ΓΙΑ ΟΛΟ  ΤΟ ΛΑΟ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

      Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ     


                        ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 15-2-2012 ΣΤΗΝ 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ      14-2-2012                                     

                                                                                                                                           

Τέρμα στα χαράτσια και τις περικοπές. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου θυσιάζει τις παροχές υγείας των οικογενειών μας για χάρη της κερδοφορίας.

Κυβέρνηση, Υπ. Υγείας και μηχανισμοί προπαγάνδας (Μ.Μ.Ε.) παρουσίαζαν τον Ε.Ο.ΠΥ.Υ. σαν μια μεγάλη καινοτομία, που θα φέρει νοικοκύρεμα, θα περιορίσει σπατάλες και θα δώσει σύγχρονες παροχές υγείας. Η ίδια η ζωή όμως μας επιβεβαιώνει και δείχνει ότι έχουμε :

·         Δραστικές περικοπές των ασφαλισμένων ασθενών, χρόνια πασχόντων στην παροχή υπηρεσιών υγείας, εργαστηριακών εξετάσεων, ακόμη και μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα.

·         Αύξηση της συμμετοχής στις πληρωμές είτε στον Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα (καθιέρωση 15% συμμετοχής για εξετάσεις στα Ιδιωτικά εργαστήρια).

Τελικά ο Ε.Ο.ΠΥ.Υ. αποτελεί εργαλείο περικοπών και αφαίμαξης εργαζομένων στα πλαίσια της πολιτικής που θέλει να περιορίσει τις παροχές υγείας σε ένα ελάχιστο πακέτο, και πάντα μακριά από τις λαϊκές ανάγκες.

Σημαίνει πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας και μάλιστα μετατροπή της σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, όποιος έχει θα αγοράζει υπηρεσίες υγείας, όποιος δεν έχει…..

      Απορρίπτουμε συνολικά τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δεν επιδέχεται βελτιώσεις. Ξεσκεπάζουμε τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες των επιμέρους και συντεχνιακών προτάσεων, που σπέρνουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.

      Δεν αποτελεί λύση η εξαίρεση του ΤΥΔΚΥ από την ενοποίηση των ταμείων, αλλά ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για:

Ø      Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Ø      Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, χωρίς όρους & προϋποθέσεις.

Ø      Να καταργηθούν για όλους οι εισφορές, οι πληρωμές και οι συμμετοχές για υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας για φάρμακα.

Ø      Να πληρωθούν τα χρωστούμενα σε γιατρούς και φαρμακεία.

Ø      Να δημιουργηθούν κρατικά κέντρα υγείας σε κάθε πόλη και Δήμο, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες.

Ø      Να μην καταργηθεί καμιά κρατική μονάδα υγείας καθώς και του ΙΚΑ.

Ø      Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Πολυιατρεία.

Σ’ αυτόν τον αγώνα απέναντί μας έχουμε το πιο αντιδραστικό, το πιο μαύρο μέτωπο, τη συγκυβέρνηση, βιομηχάνους, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα μέτωπο που κάθε μέρα αποδεικνύει ότι προκειμένου να σώσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας, προκειμένου να βγουν από την κρίση, χρειάζεται φτηνούς εργαζόμενους και για αυτό δεν έχει καμιά αναστολή να μας καταστρέψουν, να μας ισοπεδώσουν.

Αν δεν διώξουμε τώρα την κυβέρνηση, αν δεν καταργήσουμε τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια που τις ακολουθούν, αν δεν επιβάλλουμε μονομερή διαγραφή του χρέους, αν δεν αποδεσμευθούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν στείλουμε στα τσακίδια την τρόικα και δεν ανατρέψουμε αυτό το βάρβαρο και απάνθρωπο καθεστώς των μονοπωλίων δεν πρόκειται να αρχίσουμε να βλέπουμε «άσπρη» μέρα.

 Σ’ αυτά πρέπει να στοχεύει κάθε αγώνας σήμερα.

Μόνο αυτοί οι στόχοι πάλης μπορούν σήμερα να υπηρετήσουν αποτελεσματικά και τις διεκδικήσεις μας, είτε αφορούν την υγειονομική μας περίθαλψη, είτε τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τομέων, όπως αυτής τη διαχείρισης των απορριμμάτων, είτε τις περικοπές σε μισθούς, απολύσεις κ.α.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4ωρη (12.00-4.00) ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ