ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

και  ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στους ΟΤΑ

Καταψήφισε

Τον αντιδραστικό, αντεργατικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τους αιρετούς  και τους κρατικούς μηχανισμούς του ρουσφετιού, της εξαγοράς και της ενσωμάτωσης.

Καταδίκασε τον «Καλλικράτη» των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης κάθε λαϊκού-κοινωνικού δικαιώματος.

      Πες όχι στις εφεδρείες-απολύσεις και στις Ιδιωτικοποιήσεις.

Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

      Πάλεψε για μια ζωή με δικαιώματα για σένα και τα παιδιά σου.

      Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, πλουτοκρατίας-ΕΕ.

      Έχουμε δύναμη! Οργάνωση, κίνημα, λαϊκή συμμαχία-αντεπίθεση με ισχυρό ΠΑΜΕ για αποδέσμευση από ΕΕ-μονομερή διαγραφή του χρέους και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική!

Από ένα τέτοιο κίνημα έχουμε ανάγκη. Γι’ αυτό:

 

                  Ψήφισε                                              Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει

«ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»                         το ΠΑΜΕ

                                                                             στην Περιφερειακή Διοίκηση  

 

Δώσε δύναμη στο ΠΑΜΕ! Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ είναι η απάντηση στην καπιταλιστική κρίση!

 

 

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης, καλείσαι να συμμετέχεις σε εκλογές που διοργανώνουν το κράτος και η κυβέρνηση, για να εκλέξεις υποτίθεται τους εκπροσώπους σου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Δυο λόγια για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν να κάνουν με τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές των εργαζομένων, τις αποσπάσεις και μετατάξεις, την επιλογή κρατικών στελεχών διοίκησης.  Πρόκειται για κρατικό θεσμό, για μηχανισμό του κράτους που υλοποιεί τις κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές κάθε κυβέρνησης.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων, όχι μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου «Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει», αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό-νομικό-πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό. Απόδειξη, ότι δεν εμποδίστηκε από κανένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο κανένα κυβερνητικό μέτρο.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης των εργαζομένων, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων.

Με τον «Καλλικράτη» που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν αλλάξει προς το αντιδραστικότερο. Με την προώθηση διάφορων «αναπτυξιακών και εργασιακών προγραμμάτων της ΕΕ», θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης της επιχειρηματικότητας και της ανταποδοτικότητας στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα που θα ξεδιπλωθεί διευρυμένα το κύμα των απολύσεων μέσω της εφεδρείας, θα χρησιμοποιηθούν για τη βρώμικη δουλειά της «αξιολόγησης υπηρεσιών και εργαζομένων» που θα ΑΝΟΙΓΟΥΝ το δρόμο της απόλυσης, θα γίνουν οι μηχανισμοί που θα επικυρώνουν τη σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα.

Τέλος, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι εργαλεία αναπαραγωγής του στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας στον κλάδο και στο κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων, εκκολαπτήριο στελεχών για το δικομματισμό και τη διαχείριση του συστήματος, και από αυτή την άποψη είναι εχθρικά προς τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

Καμμιά αυταπάτη!

Οι εργαζόμενοι μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ένα κίνημα λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, κίνημα ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής των μονοπωλίων.

Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων τους από τα σωματεία. Με αποφάσεις Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις στα κατά τόπους Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν το δικαίωμα της ενημέρωσης για το τι συζητιέται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την κατάργηση του απόρρητου σ’ αυτά.

Καταψήφισε ΠΑΣΚΕ– ΔΑΚΕ. Είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, τα «πρώτα βιολιά» και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την προώθηση των αντιδραστικών-αντεργατικών αλλαγών. Οι αιρετοί τους αποδείχτηκαν «κρατικοί υπάλληλοι» και κατ’ επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού.

 

Σου πουλάνε εξυπηρέτηση και εκδούλευση για πράγματα που αυτονόητα είναι δικαιώματά σου.

Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή σου. «Μαύρισέ τους»!

Στηρίζουν τον αστικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ασκούν συνδιοίκηση και καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούν «βάθρο υπεράσπισης των εργαζομένων».

Καμμιά ψευδαίσθηση. Φιλολαϊκοί μηχανισμοί του αστικού κράτους δεν υπάρχουν!

 

Εμπιστεύσου το ΠΑΜΕ

 

Επιβεβαιώθηκε σε όλα όσα σου είπε. Σου είπε την αλήθεια. Έγκαιρα σε προειδοποίησε για τα δεινά που ζεις σήμερα, για την καπιταλιστική κρίση, για το χαρακτήρα της ΕΕ, το ευρώ, κλπ. Μπήκε μπροστά, οργάνωσε την πάλη, είναι δύναμη σίγουρη, δοκιμασμένη, ψημένη στο καμίνι της ταξικής πάλης.

Είναι δύναμη που μπορείς να ακουμπήσεις επάνω της, να συμπορευτείς μαζί της!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ