ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

            Στις εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου ΔΣ σε καλούμε να βγάλεις  τα αναγκαία  συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της Περιφέρειας το προηγούμενο διάστημα, να σκεφτείς τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα  που πέρασαν κι αυτά που μας ετοιμάζουν και να αποφασίσεις ότι η Διοίκηση που έχει ανάγκη ο Σύλλογος μας πρέπει να είναι συνεπής, αγωνιστική και να πρωτοστατεί στην οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την αντεπίθεσή μας.  Θέλουμε να συμφωνήσεις μαζί μας ότι είναι αναγκαία σήμερα παρά ποτέ η ενίσχυση του ταξικού πόλου των εργαζομένων και στο χώρο μας.

Στις εκλογές αυτές πρόσεξε τα εξής:

Ø                 Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κρύβονται ή αλλάζουν «προβιά». Όλοι τους φοράνε το μανδύα του «ανεξάρτητου» συνδικαλισμού. Αφού πρώτα δυσφήμισαν και απαξίωσαν με την υποταγμένη στα κόμματά τους στάση τον συνδικαλισμό τώρα ενισχύουν το  μακριά από τα κόμματα ή τα δήθεν «ανεξάρτητα ψηφοδέλτια» για  ν’ αποφύγουν το θυμό, την καταδίκη των συναδέλφων και το πολιτικό κόστος. Φορέσανε τον αντιμνημονιακό μανδύα, ένα μανδύα κενό περιεχόμενου, όπως αποδείχτηκε και από τις πολιτικές εξελίξεις (θυμήσου τι έλεγαν τα κόμματα αυτά πριν τις εκλογές). Προσπαθούν να «ψαρέψουν σε θολά νερά» καλώντας τους συναδέλφους δήθεν να ψηφίσουν «πρόσωπα και όχι πολιτικές», ενώ οι ίδιοι υπηρετούν τις κυρίαρχες, αντιλαϊκές πολιτικές.

Ø                 Η λεγόμενη «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» στο μεγαλύτερο μέρος της στήθηκε από τον εργοδοτικό μηχανισμό και τους συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που μέχρι χθες είχαν την ευθύνη,  «καθοδηγούσαν» με τις πλειοψηφίες τους στους Συλλόγους της Αττικής και την Ομοσπονδία.

Ø                 Δεν βοήθησαν τους συναδέλφους να βγάλουν πολικά συμπεράσματα για τις αιτίες και τις ευθύνες των προβλημάτων. Προσπάθησαν να τις συσκοτίσουν για να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα κόμματα και τις πολιτικές, που χρόνια πιστά υπηρετούν απ’ όλες τους τις θέσεις.

Ø                           Δεν οργάνωσαν την πάλη ενάντια στα πολυνομοσχέδια και τα μνημόνια, ενάντια στην Περιφερειακή Αρχή, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορούν να ανατραπούν τα μέτρα, χωρίς ριζικές αλλαγές και μαζικές διαδικασίες.                     

Ø                Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΝΕΔΡΑ), παρά τις «αντιμνημονιακές κορώνες», προτιμούν τη συμπόρευσή του με την ΑΔΕΔΥ, με τις διαχειριστικές λογικές των εργατοπατέρων.

 

Δώσε δύναμη στη δύναμη σου:

                  Στεκόμαστε απέναντι στις λογικές που θέλουν τα σωματεία συνοδοιπόρους με τους εργοδότες – κυβέρνηση και περιφερειακές αρχές, συμβιβασμένα με τη λογική του εφικτού.

                  Παλέψαμε όλα τα χρόνια, από όποια θέση κι αν είμαστε (Σύλλογο, Ομοσπονδία, Υπηρεσιακό Συμβούλιο κλπ) αταλάντευτα και με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων.

                  Οι συνάδελφοι που απαρτίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ δε θέλουμε τα μέλη του Συλλόγου μας απλούς παρατηρητές των αποφάσεων που θα λαμβάνει το ΔΣ. Θέλουμε να συναποφασίζουν με το ΔΣ, να το ελέγχουν και να παλεύουν μαζί του για την υλοποίηση των αποφάσεων του. (Εξάλλου μόνο με τον «έλεγχο από τα κάτω» διασφαλίζεται η διαφάνεια της λειτουργίας του ΔΣ, γι’αυτό και οι εργατοπατέρες σου ζητάνε στις εκλογές «λευκή επιταγή» και υπόσχονται λύσεις για σένα-χωρίς εσένα)

Είναι αναγκαίο σήμερα περισσότερο από π

οτέ  ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, για να αλλάξουμε το συσχετισμό στο εργατικό κίνημα ΚΑΙ στο Σύλλογο μας. Η ενίσχυση της  ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, η ανατροπή του συσχετισμού υπέρ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ δίνει δυνατότητες να αναπτύξουμε την πάλη μας από καλύτερες θέσεις, σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη το Σωματείο για να αποκτήσει ο αγώνας διάρκεια, συνέχεια, προοπτική.

                            Μην υποτάσσεσαι – Ψηλά το κεφάλι, αντεπίθεση!

Ψήφισε ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

         Το ψηφοδέλτιο των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ