ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

         ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

                       ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

           ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), και η τρόικα  με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου (ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, ΔΗΜΑΡ κλπ) προχωράνε χωρίς κανένα δισταγμό σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος των επικουρικών συντάξεων, των εργαζομένων & των συνταξιούχων.

 
 

Στόχος τους είναι η αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων όσων απέμειναν από την λεηλασία του αστικού κράτους και του κεφαλαίου , να απαλλάξουν το κράτος από οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τον σχεδιασμό τους για ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα.

 

 

Οι ενοποιήσεις των Ταμείων χρησιμοποιούνται ως όχημα για:

      το τσάκισμα των επικουρικών συντάξεων και την παραπέρα μείωση των κύριων συντάξεων

      την κατάργηση της κρατικής εγγύησης και την απόσυρση του κράτους και τυπικά από τη συγχρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

      την δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και την παραπέρα είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών

      τη στήριξη του κεφαλαίου μέσω της μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους» και τη σταδιακή απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τις ασφαλιστικές εισφορές

      την παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Σ’ αυτές τις στοχεύσεις του κεφαλαίου θύματα εκτός από τους συνταξιούχους και τις συντάξεις είναι και οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων. Θύτης εκτός από τη συγκυβέρνηση είναι και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που όλα τα χρόνια πριν, ευλογούσε την λεηλασία των ταμείων και τώρα συμφώνησε με τον ΣΕΒ στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

  Η ενοποίηση κατ’ αρχήν των 5 επικουρικών και η προωθούμενη μείωση του αριθμού των εργαζομένων τουλάχιστον κατά 30%, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Οι απολύσεις είναι προ των πυλών.

   Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αποτρέψει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας.

                                         ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

   Τιμωρήστε τους!  Εγκαταλείψτε τους !         Συμπόρευση με το ΠΑΜΕ!       ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ:

·         Καμιά απόλυση

·         Πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία των ελλειμμάτων των ταμείων.                  Αυτοί τα λεηλάτησαν, αυτοί ευθύνονται για την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της.

·         Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

·         Καμιά μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, ανάκληση όλων των μειώσεων που έχουν επιβληθεί.

·         Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.

·         Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Γενικά όρια συνταξιοδότησης  60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες και 5 χρόνια αντίστοιχα λιγότερα για τα ΒΑΕ.                                           

·          Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών των εργαζομένων. Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς με ταυτόχρονη ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το κεφάλαιο.                                                                                                                                21-2-2012

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ