ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ …ΠΡΙΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ

Σφάζουν τους Δημόσιος Υπάλληλους

Σκοτώνουν τ’ άλογα…πριν γεράσουν!!!

 

Συνάδελφε Δημόσιε Υπάλληλε

Οι εφεδρείες-απολύσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση στο Δημόσιο δεν πρέπει να περάσουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συναγερμό, σε ξεσηκωμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε τα μέτρα αυτά να εμποδιστούν, να αποτραπούν. Καλούμε τώρα χωρίς καμμιά καθυστέρηση, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα, σε έκτακτα Δ.Σ, σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, σε Γενικές Συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, να πάρουν αποφάσεις, ούτως ώστε:

   Με την πρώτη ανακοίνωση μιας εφεδρείας-απόλυσης, να προχωρήσουν αυτόματα σε 24ωρη απεργία, σε καταλήψεις, σε αποκλεισμούς Υπηρεσιών, Υπουργείων, Οργανισμών, Διοικήσεων. Όλοι μαζί, μια φωνή-μια γροθιά. Στην ενότητα και στην αλληλεγγύη βρίσκεται η δύναμή μας!

      Να συντονίσουν-να κλιμακώσουν την πάλη τους μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους. Στην κοινωνική συμμαχία, στο συντονισμό και στη γραμμή της σύγκρουσης βρίσκεται η προοπτική της νίκης.

Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε

Η κυβέρνηση μετά το νέο μισθολόγιο της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στέλνει στον καιάδα της ανεργίας μέσα στο 2011 τριάντα χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους. Αφού μας ξεζούμισαν τόσα χρόνια, αφού μας διέσυραν, αφού μας καθύβριζαν καθημερινά, τώρα μας πετούν στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες. Περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, λίγο πριν βγουν στη σύνταξη (για 1 έως 2 χρόνια), απολύονται μέσω εφεδρείας, κατά το «σκοτώνουν τ’ άλογα…πριν γεράσουν»!

Οι 30.000 απολύσεις είναι η αρχή μιας μεγάλης σφαγής. Ακολουθούν σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, άλλες 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013. Το μέτρο αφορά όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Με το μέτρο αυτό, κυβέρνηση και πλουτοκρατία, στοχεύουν σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Στοχεύουν να κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη, να τσακίσουν κάθε έννοια σταθερού εργάσιμου χρόνου, κάθε εργασιακό, μισθολογικό, συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Να παραδώσουν καίριους τομείς σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να συρρικνώσουν κατά 50% το Δημόσιου Τομέα, να μειώσουν το  λεγόμενο μισθολογικό κόστος, να περικόψουν τις κοινωνικές δαπάνες.

Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε

Αυτό που ζεις σήμερα είναι πόλεμος κανονικός. Σε πολεμούν κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ. Σκοτώνουν τη ζωή σου, τη ζωή των παιδιών σου για να σωθεί το σύστημα, τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών και των δανειστών.

Στάσου όρθιος! «Σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ!» Πάρε θέση στο μετερίζι του καθημερινού αγώνα, μη μένεις παθητικός θεατής. Αν δεχθείς αυτή την κατάσταση, αν δεχθείς τα πράγματα όπως είναι, τότε στο τέλος το μόνο που θα μείνει θα είναι «οι αλυσίδες στα χέρια σου».

Διάλεξε: ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα! Ή σύγχρονος δούλος του 21ου αιώνα ή καθημερινά με το όπλο της οργάνωσης, της συμπόρευσης με τα συνδικάτα της ταξικής πάλης, στη μάχη για να αποτρέψουμε τη λεηλασία του εισοδήματός μας, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, για παλλαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση μέχρι την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων!

Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Είναι μέρος του προβλήματος. Χρόνια τώρα, στήριζαν τις κυβερνητικές επιλογές, χώριζαν τους εργαζόμενους σε Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σε μόνιμους και συμβασιούχους, έσπερναν τη διχόνοια ανάμεσά τους. Καλλιεργούσαν αυταπάτες για «λύσεις» στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων.

Πάρε διαζύγιο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Βγάλε τα συμπεράσματά σου. Τα κόμματα αυτά υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και όχι τα δικά σου. Καταδίκασε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη ΝΔ, που πρότασή της ήταν η εφεδρεία.

Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ-εμπιστεύσου το ΠΑΜΕ, σου είπε την αλήθεια, σε προειδοποίησε για όλα όσα ζεις σήμερα. Μπήκε μπροστά, οργάνωσε την πάλη. Είναι σίγουρη και δοκιμασμένη δύναμη. Είναι το αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

                                             

Όλοι και όλες στην απεργία στις 5 και 19 Οκτώβρη.

Με ενότητα και αγώνα μπορούμε!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ