6ο Τακτικό Συνέδριο Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                                          Αθήνα, 13/5/2013

  Συναδέλφισσες,    Συνάδελφοι,                                                         

 

Στο 6ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ  το ψηφοδέλτιο μας  κέρδισε την εμπιστοσύνη των συνέδρων από όλη την Ελλάδα ως ισχυρή δύναμη σε μια δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία.

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά συνάδελφοι μας, με διχαστικές ανακοινώσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης στις τάξεις των εργαζομένων των Περιφερειών και ΠΕ της χώρας.

κ. Συνάδελφοι του συλλόγου Κ. Μακεδονίας (των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής), «ανεξάρτητοι, αυτόνομοι, αγωνιστές κλπ», όπως θέλετε να αυτοαποκαλείστε, ιδιότητα που δεν αποκτάτε  με το να ξεπλένετε την όψη σας, ούτε εσείς ούτε οι κάθε λογής όψιμοι αγωνιστές, που «συμφώνησαν» στην κατάργηση των παρατάξεων και των κομμάτων, μέσα από την “Διαπαραταξιακή ΔΑΚΕ” και τους δήθεν “Ακομμάτιστους αγωνιστές” όπως έχετε αυτοπροσδιορισθεί ως “Συμφωνία”.

”Νίψον ανομήματα, μη μόναν όψιν”

 

Μήπως δεν ήσασταν εσείς και κάποιοι άλλοι από τους πρωταγωνιστές της περιόδου που πέρασε και καταψηφίσατε;

Μήπως δεν ήσασταν αποδεδειγμένα αυτοί που θεώρησαν τη θέση που τους εμπιστεύτηκαν οι εργαζόμενοι, θέση ωφελημάτων  και όχι θέση προσφοράς και αγώνα;

Απαιτείται προφανώς περίσσιο θράσος να μιλάτε για καταψήφιση του οικονομικού απολογισμού, όταν αυτοί που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά δεν κάνανε χρήση ούτε ενός ευρώ από τα πενιχρά οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Στην επόμενη συνεδρίαση θα ζητήσουμε ονομαστικό κατάλογο για το τι εισέπραξε κάθε μέλος της Διοίκησης για έξοδα κίνησης κλπ. Τότε θα δούμε ποιο μέλος της διοίκησης εισέπραξε το μεγαλύτερο ποσό καθώς και τα μέλη ποιάς παράταξης, που τώρα κρύβεται πίσω από το θολό μόρφωμα «όλοι μαζί» (Διαπαραταξιακή ΔΑΚΕ) χωρίς ιδεολογία και περιεχόμενο.

Ποιος από αυτούς που καταψήφισαν άφησε ακάλυπτες τις υποχρεώσεις του συλλόγου στον οποίο έκανε τον πρόεδρο;

Όσον αφορά τα περί μεθοδεύσεων κλπ είστε οι μόνοι που τις είδατε, τακτική βέβαια που παραπέμπει στη σχετικά πρόσφατη ιστορία, όταν και άλλοι «σωτήρες», «ακομμάτιστοι και αυτόνομοι» βλέπανε παντού εχθρούς και φαντάσματα, προκειμένου να απαξιώσουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Τώρα ξέρουμε και από φίδια και από τα αυγά τους.

Εμείς θα λέγαμε να προσγειωθείτε κάποιοι και να αφήσετε τα μικρομέγαλα περί συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας και τα περί πανελλαδικής παράταξης.

Οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας είναι πυλώνες στήριξης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διασφαλίζουν την αντιπροσωπευτική παρουσία της Περιφέρειας στο Πανελλαδικό όργανο.

 

Να μας πείτε ποιά πολιτική υπηρετείτε;

Ποια η θέση σας για τα προβλήματα των εργαζομένων στις σημερινές συνθήκες επέλασης του νεοφιλελευθερισμού και του μνημονίου, σήμερα που η ανασφάλεια και ο φόβος κυριαρχούν στους συναδέλφους;

Ποια η θέση σας απέναντι στις συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που  παραβιάζουν το Σύνταγμα και προωθούν απολύσεις και διαθεσιμότητες;

Όσο και να διαφωνούμε με τα κόμματα και τις παρατάξεις, είναι παράγοντες δημοκρατίας, ανεξαρτήτως των διαφωνιών και της κριτικής , που είναι απαραίτητες.

 

Οι αφέντες είναι προσωρινοί, οι αρχές και οι ιδέες έχουν αξία.

  • Εμείς θα παραμείνουμε όρθιοι, δε θα εγκαταλείψουμε, δεν θα υποχωρήσουμε.
  • Δεν θα κάνουμε την χάρη σε κανένα.
  • Δε θα παραδώσουμε τα ιμάτια μας για να τα διαρρήξετε.
  • Μπορεί να ανησυχούν οι κάθε λογής προστάτες σας,  αλλά δεν μας αφορά.
  • Θα είμαστε μπροστά, θα είμαστε όρθιοι, απέναντι στο μνημόνιο και στις δυνάμεις που το στηρίζουν.
  • Παραμένουμε ελπίδα για τους εργαζόμενους και την πατρίδα.
  • Με αγώνες θα ανατρέψουμε την πολιτική των τυχοδιωκτών και θα είμαστε απέναντι στο ξεπούλημα των συνδικαλιστικών αρχών.

Αυτά πρεσβεύουμε και τηρούμε πιστά ως ”ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”.

Και για αυτό οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους που με την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν και μας αναδείξανε στην πρώτη θέση .

Καλούς Αγώνες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ