ΨΗΦΙΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Γ. Σ. της ΟΣΥΑΠΕ  καταγγέλλει την πρωτοφανή, παράνομη, αντισυνταγματική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), που προχωράει πιο βαθιά στον πολιτικό εκφασισμό της δημόσιας ζωής, να καταστείλει και τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, με προληπτική πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, μάλιστα πριν καν αυτή αποφασιστεί από τις Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Για να συγκαλύψει τον κατασταλτικό  χαρακτήρα της πολιτικής της, η κυβέρνηση επικαλείται δήθεν την ευαισθησία της απέναντι  στους μαθητές. Δεν μπορεί όμως η κυβέρνηση που αφήνει νηστικά παιδιά να λιποθυμάνε στις αίθουσες, να ξεπαγιάζουν χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία, χωρίς μεταφορές κλπ., που διαλύει την Παιδεία, την νεολαία, τις δημόσιες υπηρεσίες, την ίδια μας την ζωή, να εμφανίζεται ότι νοιάζεται για τους μαθητές και τους γονείς.

Είναι προφανές ότι στόχος της είναι  να θέσει στο γύψο και τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε συνθήκες επιβολής μιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής φτώχειας, απολύσεων, ανεργίας και περικοπών, που κλείνει κάθε δρόμο μόρφωσης και εργασίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, για την οποία τάχα κόπτεται.

Την ίδια πολιτική έρχεται να υπηρετήσει και το νομοσχέδιο «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», με στόχο τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κυριολεκτικά «δι΄ ασήμαντον αφορμήν» (π.χ. λόγω ασθενείας), με πρωτοφανείς και απαράδεκτες πειθαρχικές διατάξεις.

Το ΓΣ της ΟΣΥΑΠΕ καταδικάζει ταυτόχρονα σε όλους τους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό την άρνηση της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή της ΟΛΜΕ για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή, 17 Μάη. Η άρνηση αυτή της ΑΔΕΔΥ άφησε ηθικά και πολιτικά ακάλυπτο έναν ολόκληρο κλάδο, έδωσε αντικειμενικά χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα. Ο αγώνας τους αυτός είναι δίκαιος είναι και δικός μας αγώνας, που πρέπει να συνεχιστεί μέσα από ένα πανεργατικό, παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης, για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο, για να μη περάσουν οι απολύσεις, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ   ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΤΩΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
  • ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ   ΕΙΝΑΙ   ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις»

 

Αθήνα 17-5-2013ψ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ