ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ

 

 


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ, 10.30 ΟΜΟΝΟΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


 

  • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχεδιο της σφαγής.
  • Όχι σε όλες τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

 

 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις περιφέρειες

Τα ψέματα τελείωσαν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του αγώνα! Όλοι στους δρόμους «συν γυναιξί και τέκνοις». Είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να αναμετρηθούμε μαζί τους. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Τα μέτρα του πολυνομοσχέδιου δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα. Με το πολυνομοσχέδιο καταργούν τον κατώτερο μισθό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πετσοκόβουν τις όποιες παροχές έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ, φορολογούν ακόμα και τους άνεργους, τη στιγμή που προσφέρουν τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Απολύουν εργαζομένους στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς, πετούν έξω από τα σχολεία και την μορφωτική διαδικασία πάνω από 20.000 μαθητές των ΕΠΑΛ, στην πλειοψηφία τους παιδιά λαϊκών οικογενειών. Με το πολυνομοσχέδιο προωθείται ένα νέο μοντέλο Δημόσιας Διοίκησης που αποτελειώνει το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά και παραδίνει στα επιχειρηματικά συμφέροντα Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες σε παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Οι αλλαγές αυτές δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό όλοι μαζί εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να απαντήσουμε στις απολύσεις και ταυτόχρονα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στη δικτατορία του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας να μπλοκάρουμε όλες τις απολύσεις, να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Να απαιτήσουμε τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση όλων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, την αποδέσμευση της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το λαό στο τιμόνι της δικής του εξουσίας. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού.

Δίνουμε δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας. Οργανώνουμε τον αγώνα παντού.

Στο χώρο δουλειάς, στο γραφείο, στην υπηρεσία… Παραμερίζουμε κάθε δύναμη που αποπροσανατολίζει και ταυτόχρονα εκφυλίζει τους αγώνες μας. Παίρνουμε την οργάνωση και τον προσανατολισμό της πάλης στα χέρια μας. Με σωματεία που δεν διαχωρίζουν τους εργαζόμενους, με σωματεία που δεν χορεύουν το χαβά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, των μηχανισμών των περιφερειαρχών και του κράτους, της απεργοσπασίας και της κούφιας αντιμνημονιακής ρητορείας.

 Κλιμακώνουμε την πάλη και μετά την γενική απεργία. Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια της Τετάρτης 17 Ιούλη, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της σφαγής.

12-7-2013

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ