ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ & ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Θεωρώντας ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητη κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, απαξίωσης και αποδυνάμωσης των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και απόκρυψης της αλήθειας οφείλουμε να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της παράταξης της Περιφερειακής Συμμαχίας/ΔΑΚΕ και όσων συμπλέουν μαζί της με τα εξής:

  1. Είναι πολυσυζητημένο ζήτημα και γνωστό στα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ ότι η επιλογή της Προέδρου, η οποία σύμφωνα με το καταστατικό συγκαλεί το Δ.Σ. και ορίζει την ημερήσια διάταξη, να αναγράφει τα θέματα σε κάθε πρόσκληση με γενικό τρόπο «Εξελίξεις, εργασιακά προβλήματα & προγραμματισμός δράσης. Διάφορα», γίνεται για να μην αποκλείεται κανένα θέμα, απ’ όσα μπορεί να θέσουν τα μέλη του Δ.Σ. με τις τοποθετήσεις τους κατά την συνεδρίαση. Είναι γνωστό επίσης ότι σε διαφορετική περίπτωση για να γίνει αποδεκτή η συζήτηση θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης πρέπει αυτά να γίνουν ομόφωνα αποδεκτά με ψηφοφορία που πρέπει να γίνει κατά την έναρξη της συνεδρίασης.
  2. Θα προτρέπαμε τα μέλη του Δ.Σ. της Περιφερειακής Συμμαχίας να κάνουν τον κόπο και να δουν στα κείμενα των αποφάσεων, τι συζητήθηκε σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., τις προσκλήσεις των οποίων έχουν συνημμένες…
  3. Μας υποχρεώνουν :
  • Να επισυνάψουμε εμείς τα έγγραφα των αποφάσεων των συγκεκριμένων συνεδριάσεων (25/15-3-2018, 66/25-5-2018, 130/10-9-2018, 31/27-1-2019, 93/23-6-2019 κλπ), διαδικασία, που η παράταξή μας καθιέρωσε εδώ και 3 χρόνια.
  • Να υπενθυμίσουμε ότι οι 4 από τις 7 συνεδριάσεις που μνημονεύουν έγιναν εκτός της έδρας της Ομοσπονδίας, έγιναν στην έδρα πρωτοβάθμιων Συλλόγων, ήταν «ανοιχτές» και κοινές με τα Δ.Σ. των Συλλόγων των Περιφερειακών Ενοτήτων της κάθε Περιφέρειας που πήγαμε και περιελάμβαναν συγκεντρώσεις  και Γενικές Συνελεύσεις των συναδέλφων. Ήταν λοιπόν εκτός των άλλων μονόδρομος η πρόσκληση να έχει γενικό περιεχόμενο, προκειμένου να μπορούν να συζητηθούν και όλα τα ζητήματα, που θα θέτανε τα μέλη των ΔΣ των πρωτοβάθμιων Συλλόγων. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι τις κοινές και ανοιχτές συνεδριάσεις η παράταξή μας τις έκανε πράξη, προκειμένου να βρισκόμαστε και με αυτό τον τρόπο κοντά στα Δ.Σ. και να ακούμε από πρώτο χέρι τα ζητήματα, που θέτουν οι συνάδελφοι μας.
  • Να σας καλέσουμε να ανατρέξετε στη πληθώρα των ανακοινώσεων – παρεμβάσεων που ακολουθούσαν κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ και να σκεφτείτε ότι όλα αυτά είναι συγκεκριμένα κι όχι γενικόλογα…
  • Να σας ενημερώσουμε ότι όλα τα ζητήματα που τίθενται από τους συναδέλφους και τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους και τα οποία αποτελούν θέματα συζήτησης και αποφάσεων μαζί με όσα τίθενται από τις ίδιες τις εξελίξεις, φτάνουν σε όλα τα μέλη όχι μόνο του Δ.Σ., αλλά και του Γενικού Συμβουλίου, ώστε ενημερωμένοι όλοι να μπορούμε να καταλήξουμε στις παρεμβάσεις και να οργανώσουμε τη δράση μας.
  • Να τονίσουμε ότι είναι τιμή μας ότι δεν αξιοποιήσαμε τις προσκλήσεις σύγκλισης του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ για να κομπάσουμε για κατακτήσεις, που πετύχαμε, για ζητήματα, που λύσαμε με τη δράση και τις παρεμβάσεις μας. Δεν χρειάζεται εξάλλου να μιλήσουμε για το πολιτικό ήθος και ύφος των συναδέλφων, που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιό μας και μόνο μια απλή αντιπαραβολή των ανακοινώσεων δείχνει πολλά…
  1. Στο προηγούμενο Δ.Σ. στις 20-6-2019 (προεκλογικά) είχαμε πει ότι το επόμενο θα γίνει τον Ιούλιο, αλλά το πότε ακριβώς (η ημέρα) θα προσδιοριζόταν ανάλογα  με τις εξελίξεις (αν θα έβγαινε ή όχι κυβέρνηση, το πότε θα έκανε τις προγραμματικές της δηλώσεις κλπ). Θεωρούμε ότι είναι κατανοητό σε όλους ότι δεν μπορεί να συζητάμε για εξελίξεις σε επίπεδο Δ.Σ. Ομοσπονδίας και να μην λαμβάνουμε υπόψη μας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ και τις κατευθύνσεις των υπουργών της. Βέβαια για εμάς είναι αναμενόμενο η ηγεσία της ΔΑΚΕ να θέλει να περάσουν αυτές απαρατήρητες και να μην υπάρξει η ενημέρωση και η προετοιμασία της δράσης και αντιμετώπισης των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών.
  2. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο καλοκαίρι σημαίνει ότι είναι πιθανό κάποια μέλη του Δ.Σ. να λείπουν με άδεια, καθώς και ότι δυσάρεστα απρόοπτα μπορούν να συμβούν στο κάθε μέλος, με αποτέλεσμα να είναι αντικειμενική η απουσία τους. Οφείλουν όμως να ενημερώνουν ότι θα λείπουν με άδεια (ακόμα και σήμερα δεν έχουν ενημερώσει για τις άδειές τους) και όχι να προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στις συνεδριάσεις…, να προχωρούν σε παρασκηνιακές συνεννοήσεις… Την ίδια στάση επέλεξαν δυστυχώς να κρατήσουν και τα εκλεγμένα μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας/ΠΑΣΚΕ, ενώ δεν είχαν θέσει σε σχετικές επικοινωνίες κανένα θέμα… Θα επαναλάβουμε αυτό που έχουμε ξαναγράψει…, ότι επιβεβαιώνεται συνεχώς που στόχευαν οι παρατάξεις αυτές όταν προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μην έχουν πλειοψηφία  στα όργανα της Ομοσπονδίας οι δυνάμεις, που στην προηγούμενη θητεία πάλεψαν και στήριξαν  όσα καταχτήθηκαν.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μετά από όλα τα παραπάνω, που πιθανά να μη σας ήταν γνωστά ή να είχαν περάσει «απαρατήρητα» γίνεται ολοφάνερο ότι η ηγεσία της Περιφερειακής Συμμαχίας/ΔΑΚΕ συνεχίζει να υπηρετεί πιστά εκτός από τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, το δρόμο της απαξίωσης και αποδυνάμωσης των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας. Εξάλλου η επιλογή της απουσίας από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, εφ’ όσον αυτή δεν οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους, αποτελεί πολιτική πράξη, αποτελεί πολιτική στάση απέναντι στις προβλεπόμενες καταστατικά διαδικασίες, αποτελεί πράξη παρεμπόδισης της λειτουργίας της Ομοσπονδίας, παρεμπόδισης στη λήψη αποφάσεων.

Για όλα αυτά κρίνονται και θα κρίνονται από όλους τους συναδέλφους, και από αυτούς που τους εξέλεξαν για να είναι στη διοίκηση κι όχι για να εφευρίσκουν προσχήματα για να απουσιάζουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να οργανώνουμε τη δράση και τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας για να κάνουμε πράξη το διεκδικητικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων του 8ου Συνεδρίου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές στο δρόμο της υπεράσπισης των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

21-7-2019

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ