Για τις συλλήψεις υπαλλήλων και παραπομπή με την αυτόφωρη διαδικασία στην Π.Ε. Χίου

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ / νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: osyape@otenet.gr www.osyape.gr

τηλ. πρόεδρος: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                                                         Αθήνα 27/8 / 2019

                                                                                                                                                         Αριθμ. Πρωτ .: 108

 

 

                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τους συλλήψεις υπαλλήλων και παραπομπή με την αυθόρμητη διαδικασία στην Π.Ε. Χίου

 

Νέες αντεργατικές μέθοδοι επιλέχθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Ο Στάμας Καρμαντζής λίγο πριν την λήξη της θητείας του, στην προσπάθειά του να δείξει άμεση και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων !!!

Σύμφωνα με το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ και σαν να μην γνωρίζει πώς γίνονται οι προμήθειες των δημόσιων υπηρεσιών, αφού ζήτησε με έγγραφό του εντός μίας ώρας να αποκατασταθεί ζημιά, που εντοπίστηκε σε στύλους φωτισμού στο Διοικητήριο, διέκοψε την κατάληψη από την Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, την αύριο της Παρασκευής, εκπληρώνοντας το καθήκον του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Προϊσταμένου του Τμήματος Προμηθειών και παραπομπής τους στον Εισαγγελέα με την διαδικασία της αυτοπεποίθησης !!!

Τι ή αν η αντίδραση των υπηρεσιών ήταν άμεση …, ό, τι αμέσως έπαυσε η παροχή της τροφοδοσίας στα συγκεκριμένα στύλοι προκειμένου να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες, όποτε κι αν αμέσως κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες οι 2 συνάδελφοι βρέθηκαν στον δωτωμένο !! !

Και μπορεί εν τέλει σήμερα Τρίτη να κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, το όλο ζήτημα είναι ενδεικτικό της αντίληψης της Περιφερειακής Αρχής Χίου για την λειτουργία των υπηρεσιών της, για την αντιμετώπιση των εργαζομένων ως εξιλαστήρια θύματα των προβλημάτων και των ελλείψεων, για την προσπάθεια συγκάλυψης των δικών της ευθυνών για την τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών σε επιστημονικό και εργατικό προσωπικό (μετρημένοι στα δάχτυλα μηχανικοί, ούτε ένας εργάτης, ούτε ένας ηλεκτρολόγος κλπ), για τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες των προμηθειών όταν αυτές αφορούν προβλήματα υποδομών και επίλυσης λαϊκών προβλημάτων.

Καταδικάζουμε αυτήν και κάθε άλλη παρόμοια επιλογή κάθε Περιφερειακής Αρχής, στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, που εργάζονται υπηρετώντας το λαό και τους πολίτες γενικότερα.

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας με τις αγώνες μας θα αντιπαραβάλουν αυτές τις αντιδραστικές ενέργειες και πολιτικές, θα ενισχύσουν τον αγώνα μας εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων αρμοδιοτήτων και της υποεπασχόλησης, για τη λειτουργία των υπηρεσιών με πλήρη στελέχωση, εξοπλισμό και δυνατότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων.

 

 

                                                                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                              ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ