Απάντηση για την διαβίβαση εγγράφων.

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                       Αθήνα 27 /11 /2019

                                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:151

 

                                                                                Προς :
                                                                                                                          Πρόεδρο Συλλόγου Υπαλλήλων

                                                                                                                            Π.Ε. Έβρου συνάδελφο Π. Βίτσα

 

Θέμα: Απάντηση για την διαβίβαση εγγράφων.

 

Συνάδελφε αναφορικά με την ηλεκτρονική διαβίβαση στην Ομοσπονδία, στις 22 Νοέμβρη τριών εγγράφων με υπογραφές συναδέλφων, με θέμα «Υποβολή αιτημάτων προς συζήτηση στο Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ», προκειμένου «να αποτελέσουν θέματα συζήτησης του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, στις 26-11-2019», το ΔΣ σημειώνει τα εξής:

1.Θεωρούμε αυτονόητο για όλους, ότι πριν αποστείλει ένας πρόεδρος έγγραφα αιτήματα μελών του Συλλόγου του προς την Ομοσπονδία οφείλει πρώτα να τα διαβιβάσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, να πραγματοποιήσει σχετική συζήτηση και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, λαμβάνοντας θέση για τα ζητήματα, που θέτουν οι συνάδελφοι. Τέτοιες ενέργειες δεν έγιναν και επιλέξατε να αναπαράγετε μια στείρα διαμαρτυρία.

2. Παρόλο που οι υπογράφοντες συνάδελφοι κριτικάρουν συνολικά την ΣΣΕ, ενώ αναφέρονται μόνο στο ζήτημα της μείωσης του ωραρίου κι όχι στο σύνολο των θεμάτων που επιλύει, δεν μας εξηγούν εάν τα καθήκοντα για τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις, που υπηρετούν απαιτούν καθημερινή εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας ή περιστασιακή.

Θα θέλαμε να μάθουμε εάν οι συγκεκριμένοι υπογράφοντες συνάδελφοι της Π.Ε. Έβρου – μέλη του Συλλόγου σας εκτελούν εξωτερική υπηρεσία πλήρως και αποκλειστικώς (με την έννοια που τίθεται στη ΣΣΕ) ή εάν συμμετέχουν σε τυχόν Επιτροπές που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία περιστασιακά.

Στη περίπτωση κατά την οποία οι συνάδελφοι συμμετέχουν σε Επιτροπές που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία έστω και περιστασιακά, θα θέλαμε να μάθουμε με ποιανού ευθύνη οι συνάδελφοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στις εισηγήσεις των Δ/ντών των υπηρεσιών τους και στις σχετικές Αποφάσεις του Περιφερειάρχη, ώστε κατ’ ελάχιστο να «μειώνεται ο ημερήσιος χρόνος απασχόλησης τους κατά την ημέρα της εξωτερικής τους εργασίας κατά μία (1) ώρα» και να «χορηγείται μία (1) ημέρα επιπλέον κανονική άδεια τον χρόνο».

Προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα απευθύνουμε σχετικό έγγραφο ερώτημα στις υπηρεσίες των συγκεκριμένων συναδέλφων (συνημμένα έγγραφα) και θα περιμένουμε και την σχετική τοποθέτηση του Συλλόγου σας.

3. Αν και είναι γνωστή και σε σένα, η συζήτηση που έχει γίνει στο Γ.Σ. και το Συνέδριο της Ομοσπονδίας για τα ζητήματα των ΣΣΕ και οι σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν, προκύπτει η ανάγκη να επαναλάβουμε ότι :

– Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με εργασιακά θέματα υπογράφηκε για 1η φορά από την ΟΣΥΑΠΕ, μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση.
Δεν αποτελεί προϊόν μιας «γραφειοκρατικής» διαδικασίας, αλλά ούτε και αποτυπώνει το σύνολο των ζητημάτων, που διεκδικήσαμε.
– Στα υπό διαπραγμάτευση ζητήματα είχαμε θέσει και αιτήματα, που αφορούν τους συναδέλφους των Διοικητικών – Οικονομικών ειδικοτήτων, όπως την επαναφορά της «μηχανογραφικής άδειας», 1 μέρας το μήνα και άλλα ζητήματα, που δεν έγιναν αποδεκτά από το Υπουργείο Εσωτερικών. Θεωρούμε ότι γνωρίζεις καλά πως σε μια διαπραγμάτευση, στις αρνήσεις που αντιμετωπίζεις ή σταματάς την διαδικασία και προχωράς σε κινητοποιήσεις ή εν τέλει «υποχωρείς».

Δεν νομίζoυμε ότι στο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΠΕ Έβρου έχετε βρει ή έχετε εφαρμόσει άλλη μέθοδο ή έχετε καταφέρει να επιλύσετε ζητήματα των συναδέλφων με διαφορετικούς τρόπους.

4. Η αναπαραγωγή πανομοιότυπων κειμένων, που μάλιστα χρησιμοποιούν απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για «αντισυνταγματική και άδικη μεταχείριση» των υπαλλήλων εξαιτίας της εφαρμογής της ΣΣΕ, συσκοτίζει την πραγματικότητα και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής, που θέλει να χτυπήσει το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων, όπως έκανε και με το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», που ψήφισε πρόσφατα και το οποίο η παράταξη με την οποία έχεις εκλεγεί στην Ομοσπονδία έκρινε ως «θετικό».

5. Τέλος το γεγονός ότι οι συνάδελφοί σας, που υπογράφουν το ένα έγγραφο, το απευθύνουν και σε άλλους τρεις Συλλόγους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το εκλαμβάνουμε ως προσπάθεια συντονισμού και κοινής δράσης προκειμένου να επεκταθούν οι ρυθμίσεις της ΣΣΕ και σε άλλους κλάδους και σε άλλα ζητήματα και βεβαίως προκειμένου να πετύχετε την ικανοποίηση και των αιτημάτων των συγκεκριμένων συναδέλφων.

Γι αυτό αναμένουμε να μας ενημερώσετε για τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που θα προχωρήσετε, προκειμένου να τα πετύχετε και εφόσον κρίνετε ότι «μπορείτε», υπογράψτε ως Σύλλογος και Συλλογική Σύμβασή Εργασίας για τα μέλη σας με την Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειάς σας.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε ώθηση και σε άλλους Συλλόγους και στην Ομοσπονδία γενικότερα.

Συνημμένα έγγραφα

α. Έγγραφο προς Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Έβρου.
β. Έγγραφο προς Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Έβρου.

Κοιν/ση

1.Μέλη Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Έβρου.
2. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Καβάλας.
3. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ξάνθης.

4. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ροδόπης & ΚΥ.
5. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Δράμας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                          ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ