ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23-1-2020

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

 

                                                                                        Αθήνα 27/ 1 /2020
                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.: 28

 

 

                                                                Προς
                                                                                          Συλλόγους-μέλη μας

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23-1-2020

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 12 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Τζάκο Αντώνη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα και Έφη Παπαλεξίου.
Της συνεδρίασης του Δ.Σ. προηγήθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συζητήθηκε το πλαίσιο αιτημάτων μας, που αποτυπώνει τα βασικά προβλήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες.
Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν κυρίως οι εξελίξεις, η εκτίμηση της συνάντησης στο υπουργείο Εσωτερικών, τα εργασιακά προβλήματα, όπως αποτυπώνονταν στην σχετική πρόσκληση, τα οικονομικά Συλλόγων και Ομοσπονδίας κλπ.

Μετά την συζήτηση λήφθηκαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Έγινε εκτίμηση της συνάντησης στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου φάνηκε καθαρά ότι αποτελεί μονόδρομο να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο δρόμο της αγωνιστικής επίλυσης των προβλημάτων, της διεκδίκησης ικανοποίησης των αιτημάτων μας, της συνέχισης της ενωτικής και μαζικής συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στα συνδικαλιστικά όργανα (Συλλόγους και Ομοσπονδία), για να μπορούμε να σταθούμε αξιόμαχα απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική.
2. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις με το σχέδιο νόμου για «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» και αποφασίστηκε απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που χρειάζεται να προσδιοριστεί έτσι, ώστε να δοθεί δυνατότητα κλιμάκωσης του αγώνα, με κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση και σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους – μέλη της ΟΣΥΑΠΕ να προχωρήσουν σε ενημερωτικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις κλπ, ώστε να σημάνει συναγερμός, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην επίθεση με καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.
3. Να ληφθούν μέτρα για την Εφαρμογή της νομοθεσίας Υγιεινής & Ασφάλειας, ΜΑΠ από τις Περιφερειακές Αρχές. Να αποσταλεί σχετικό εξώδικο. Να καλεστούν οι Σύλλογοι να επιταχύνουν την συγκρότηση των Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας, όπου δεν τις έχουν συγκροτήσει.
4. Να καταγγελθεί η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου για την στάση της απέναντι στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους της Περιφέρειας και για την μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
5. Να συνεχίσουν Ομοσπονδία και Σύλλογοι παρεμβάσεις ενάντια στην Ποινική – Αστική ευθύνη Τεχνικών κλπ υπαλλήλων, ενάντια στην αποσπασματική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των προβλημάτων των υπαλλήλων που ασκούν ελεγκτικές αρμοδιότητες, ενάντια στα παράλληλα καθήκοντα με τις λεγόμενες Διαβαθμιδικές Συνεργασίες, ενάντια στην υποστελέχωση που επικρατεί στις υπηρεσίες των Περιφερειών, προβάλλοντας με όλους τους τρόπους την απαίτηση για μόνιμους διορισμούς και κάλυψη των κενών θέσεων, την εφαρμογή των ΣΣΕ, όπου δεν εφαρμόζονται καθώς και των Μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.
6. Να καταγγελθεί η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, για την απόφασή της να προωθήσει τη χρήση ηλεκτρονικών καρτών με δακτυλικό αποτύπωμα για τον έλεγχο του ωραρίου των υπαλλήλων και να απαιτηθεί η άμεση ανάκλησή της.
7. Αποφασίστηκε να προχωρήσει η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του Site της Ομοσπονδίας.
8. Όσον αφορά τις εισφορές των πρωτοβάθμιων Συλλόγων προς την Ομοσπονδία θα σταλούν άμεσα σχετικές επιστολές με τα ποσά, που οφείλονται. Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε να αποδοθεί το σύνολο των εισφορών για το έτος 2019.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                         ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ