Για την προσπάθεια επιβολής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                Αθήνα 7 /3/2021
Αριθμ. Πρωτ.: 73

 

Για την προσπάθεια επιβολής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

 

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ στην συνεδρίασή του στις 22-2-2021 αποφάσισε να καταγγείλει κάθε προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές καθώς και από συγκεκριμένα ψηφοδέλτια του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλιστικού μλποκ που παίζουν το ρόλο του «λαγού» για την προώθηση των μεθοδεύσεων αυτών.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου 5-1-2021 και διατυπώνεται και πάλι με αφορμή αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανίστηκαν υποψήφιοι στην Περιφέρεια Αττικής, που μετέχουν σε δήθεν «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο και λειτουργούν ως Γραφείο Τύπου κυβέρνησης & Περιφερειακής Αρχής.
Φαίνεται πως κάποιοι παρά την παράταση της θητείας των αιρετών στα Υ.Σ. έως τις 30/6/2021, που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, ως «βασιλικότεροι του βασιλέως» και φοβούμενοι την ζωντανή συζήτηση και επαφή μεταξύ των εργαζομένων, την αντιπαράθεση και την κριτική προσπαθούν να αξιοποιήσουν την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα.
• Δεν δεχόμαστε να γίνουν εκλογικές διαδικασίες όσο υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, που παρεμποδίζουν την ζωντανή επαφή και επικοινωνία των εργαζομένων, όσο απουσιάζουν εργαζόμενοι από τους χώρους δουλειάς (είτε με τηλεργασία, είτε με καραντίνα κλπ).
• Να παραταθεί η θητεία των ΥΣ όσο χρειάζεται, μέχρις ότου είναι εφικτή η διενέργεια ζωντανών εκλογικών διαδικασιών.
Τα παραπάνω αποτελούν Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ (συνημμένη), του Δ.Σ. του ΣΥΠΑ και της ΑΔΕΔΥ και συνοδεύονται ταυτόχρονα από απόφαση απόσυρσης όλων των συνδυασμών και όλων των υποψηφιοτήτων από τυχόν ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία – εκλογών παρωδία και από μαζική αποχή των εργαζομένων, όπως έκαναν και οι εκπαιδευτικοί, με την συντριπτική μαζική αποχή τους (ποσοστά αποχής 95%).

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                         ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ