ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ & ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΟΚ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                  Αθήνα 22 /4/2021
Αριθμ. Πρωτ.: 83

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ & ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΟΚ

 

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε η Περιφερειακή Αρχή, ούτε ο εκάστοτε Δ/ντής να απαιτεί από τους υπαλλήλους οποιασδήποτε υπηρεσίας να θέτουν τα προσωπικά τους ΙΧ αυτοκίνητα, προκειμένου να μπορούν να εκτελεστούν οι κάθε είδους αρμοδιότητες.
Πόσο μάλλον να ζητά και εξηγήσεις γιατί οι υπάλληλοι αρνούνται να τα διαθέσουν!!!
Στη κατεύθυνση αυτή αντί ο αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου να αναζητά ευθύνες στους υπαλλήλους που δεν κάνουν χρήση των Ι.Χ αυτοκινήτων τους για την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων με το υπ’ αριθ. έγγραφό του 89609/6525/13-4-2021, να απαιτούσε να έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να εργάζονται με αξιοπρέπεια και με βάση τις επιστημονικές τους γνώσεις, να αναζητούσε τις λύσεις σ’ αυτούς που δημιούργησαν την κατάσταση και όχι στους υπαλλήλους της υπηρεσίας του που είναι τα θύματά της.
Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την «απαγόρευση» των προσλήψεων, για τον περιορισμό στην κατανάλωση των καυσίμων κατά 50%, για την περικοπή των λειτουργικών εξόδων και μισθών, για την μη ανανέωση του εξοπλισμού, την αύξηση της γραφειοκρατίας, την ουσιαστική «απαγόρευση» της καταβολής υπερωριακής αποζημίωσης.
Οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται στις υπηρεσίες.
Οι συνάδελφοι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, ούτε προσλήφθηκαν με την προϋπόθεση να τα διαθέτουν για την εκτέλεση των υπηρεσιακών αναγκών. Χάρη κάνουν στην υπηρεσία!!!!
Καταγγέλλουμε όλους τους υπευθύνους για αυτή την κατάσταση και απαιτούμε από τον μεν Διευθυντή της ΔΑΟΚ να ανακαλέσει το έγγραφό του άμεσα, από τη δε Περιφερειακή Αρχή να εξασφαλίσει όλα τα μέσα που απαιτούνται για να προσφέρουν οι υπάλληλοι τις υπηρεσίες τους με αξιοπρέπεια και γνώμονα την εξυπηρέτηση της δημόσιας υγείας. Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία αφού οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είναι υπεύθυνοι και για τον φυτοϋγειονομικό και ποιοτικό έλεγχο των εισαγόμενων τροφίμων από τρίτες χώρες στο τελωνείο Κήπων.

 

Π.Α.
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
-κ. Περιφερειάρχη
-κα Εκτελεστική Γραμματέα
-Προϊστάμενο ΔΑΟΚ

 

Κοιν/ση
1.Υπουργείο Εσωτερικών
-κ. Υπουργό
-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.
2. ΕΝΠΕ

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ