ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                                     Αθήνα 13 /6/2021
Αριθμ. Πρωτ.: 92

 

 

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Στην προκλητική αντεργατική επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίζει τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία τους και να προωθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά οι εργαζόμενοι απαντάμε με νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο δρόμο που ανοίξαμε με την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 10 Ιούνη, απαντώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε σκλάβους του 21ου αιώνα.
Ξέρουμε ότι η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα. Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους δίνουν φανερή ή κρυφή στήριξη στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της. Είναι ώρα ευθύνης για όλους.
Ας το σκεφτούν καλά όσοι τα «διπλώνουν», όσοι με τις επιλογές τους «αποκλιμακώνουν» τον αγώνα, αντί πιο δυναμικά κλιμακώνοντας τον αγώνα να απαιτήσουν την απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου.
Τώρα που χτυπιέται ότι καταχτήθηκε με αίμα, η Ομοσπονδία μας αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη, που έχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, για όλους τους εργαζόμενους των Περιφερειών, με κάθε σχέση εργασίας.
Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που το έφερε η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.
Μαζικά και αποφασιστικά παίρνουμε μέρος στην απεργία στις 16 Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων σε όλη τη χώρα.
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:
• Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή, που επί της ουσίας καταργεί το ΣΕΠΕ.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων, οι απεργοκτόνοι νόμοι, τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην πανδημία και οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα.
• Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργίας, που βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των Συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
• Παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                            ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ