ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΑΚ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΥΑΠΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα αντιπρόσωπε

Σου απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης και συμπόρευσης, κάλεσμα αγώνα και διεκδίκησης.

Γιατί ξέρεις ότι δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να είναι η Ομοσπονδία διεκδικητική και αποτελεσματική, για να παραμείνει «όργανο» των εργαζομένων  κι                                                                                                όχι μαριονέτα Περιφερειαρχών και κυβέρνησης.

Γιατί ξέρεις ότι παλέψαμε για Ομοσπονδία στη πρώτη γραμμή του αγώνα, στήριγμα όλων των συναδέλφων.

Γιατί ήμασταν κοντά σε κάθε  Σύλλογο, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε πρόβλημα.

Γιατί ξέρεις ότι πιστεύουμε στη δύναμη των εργαζομένων, ότι αυτή κινεί την κοινωνία, ότι αυτή μπορεί να ανατρέψει κάθε αντεργατική πολιτική, κάθε αντιλαϊκό εμπόδιο. Ότι απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και Περιφερειακών Αρχών μπορούμε να στεκόμαστε με «ψηλά το κεφάλι», να οργανώνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας.

Ξέρεις ότι για την αταλάντευτη στάση μας είμαστε “καρφί στο μάτι” των Περιφερειακών Αρχών και γι αυτό προσπαθούν με όλα τα μέσα να παρέμβουν σε Σωματεία και Ομοσπονδία και να ανατρέψουν τη θέληση των εργαζομένων. Ξέρεις ότι θέλουν μόνο χειροκροτητές κι αν γίνεται να μην κουνιέται «φύλλο»… Θέλουν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι μονόδρομος η πολιτική τους που θεωρεί «κόστος» τον εργαζόμενο, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, που θεωρεί «ιερή αγελάδα» την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Θυμάσαι τις αήθεις επιθέσεις σε βάρος μας. Κατανοείς ότι μας λένε «κομματικούς», «δογματικούς», «μαξιμαλιστές», ότι λέμε όχι για το όχι, κ.ά. προκειμένου να σε κάνουν να κλείσεις τα αυτιά σου σε αυτά που σου λέμε, να περιχαρακωθείς και να μην δεις την πραγματικότητα, ότι η δική μας «κόκκινη γραμμή» είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων, που δεν τα ξεπουλάμε ότι κι αν γίνει, όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, όποιος κι αν είναι Περιφερειάρχης.

Ξέρεις πως ότι έχουμε κατακτήσει (Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κλπ) έγινε με την δύναμη που μας έδωσες και με την συνεργασία με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που στήριξαν τις προσπάθειές μας.

Ξέρεις πως κανείς δεν χάρισε στην Ομοσπονδία το κύρος που απόκτησε. Ήταν η δράση μας, οι επεξεργασίες μας, το ήθος και η συνεπής στάση μας στα ταξικά μας συμφέροντα.

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα αντιπρόσωπε

Το Συνέδριό μας διεξάγεται σε μια περίοδο που άλλος ένας πόλεμος μαίνεται… Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας σκορπάει θάνατο, αφήνει συντρίμμια, προσφυγιά και φτώχεια. Αυτό είναι το τίμημα για τους λαούς. Αυτό αφήνει ο σκληρός ανταγωνισμός ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα των χωρών τους για την αναβάθμιση τους για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη διάθεση στρατιωτικών βάσεων – ορμητηρίων στο ελληνικό έδαφος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βάζοντας το λαό και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, που «μυρίζει μπαρούτι», η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια: Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Απεμπλοκή τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα.

Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους απαιτούν το σταμάτημα του πολέμου και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

«Ο πόλεμος τους καταστρέφει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους…» έγραψε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Στο έδαφος του πολέμου οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους είναι τεράστιες. Στα δις του «Ταμείου Ανάκαμψης» για τα πράσινα new deals, την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, φορτώνονται τα δις των πολεμικών εξοπλισμών, η ενεργειακή φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, οι διακοπές ρεύματος, οι δυσβάστακτοι λογαριασμοί, το κύμα ακρίβειας….

Ήδη κυβερνητικές φωνές και συμπορευόμενοι.. λένε τώρα έχουμε «πόλεμο…» και προσπαθούν όχι μόνο να φορτώσουν το κόστος του πολέμου στις πλάτες μας, αλλά και να ξεμπερδέψουν και πάλι με τα εργατικά αιτήματα και διεκδικήσεις.

Στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι σε αυτή την κατάσταση και στα «διαπιστευτήρια» που δίνουν χρόνια τώρα οι Περιφερειακές Αρχές στην αντεργατική πολιτική με την «στήριξη» της υποστελέχωσης, της απαγόρευσης των προσλήψεων, των μειωμένων μισθών, της προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων, της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας, του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας και λέμε :Ο κατήφορος της ζωής μας, δεν θα σταματήσει αν εμείς δεν κοντράρουμε τις αντεργατικές πολιτικές, αν δεν γυρίσουμε την πλάτη σε όλους όσους ευθύνονται γι αυτές.

Γι αυτό δυναμώνουμε τα Σωματεία μας. Με όπλο την Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας δυναμώνουμε την ταξική πάλη. Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε δύναμη κι αγώνα. Μαζί μπορούμε να βάλουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.

Δίνουμε ψήφο και δύναμη στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Οι δεκάδες συνάδελφοι, που τιμούν με την παρουσία τους το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ αποτελούν τρανή απόδειξη, τι σημαίνει ταξικό κίνημα, τι σημαίνει ενότητα και συστράτευση στον αγώνα για ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας.

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες για 2 συνεχιζόμενες θητείες, μας έβαλαν στο τιμόνι της Ομοσπονδίας.  Γιατί ακριβώς, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις και αντιπαραθέσεις,  αναγνώρισαν τη στοχοπροσήλωσή μας  στην ανάδειξη των προβλημάτων και στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, τη σκληρή δουλειά, το “νοικοκύρεμα της Ομοσπονδίας” και τις κατακτήσεις μικρές και μεγάλες που επιτεύχθηκαν  με τον αγώνα μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ,ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ

ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΙ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ    ΚΙ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ           

Μάρτης 2022

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ