Απάντηση Κυριάκου Κοντούδη

ΟΤΑΝ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

 

Με λύπη μου δυστυχώς πληροφορήθηκα ότι, η στοχοποίηση και η συκοφαντική δυσφήμηση μου, από την εκπρόσωπο στο Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (Σ.Υ.Π.Α.), της παράταξης Αναγέννηση Δημοκρατική Συνεργασία Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζεται και μάλιστα υιοθετείται με ανακοίνωση και από την παράταξη τους στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), την Περιφερειακής Συμμαχία (ΔΑΚΕ).

Φαίνεται ότι, η πολιτική μου στάση και θέση, απέναντι στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και απέναντι σε όσους ξεπούλησαν τα πάντα, πουλώντας εκδούλευση σε εργοδοτικές και κυβερνητικές ηγεσίες, ενοχλεί. Ιδιαίτερα φαίνεται να ενοχλεί κάποιους στη ΔΑΚΕ (Ν.Δ.), που με θεωρούν εμπόδιο στην προσπάθεια τους, να «επιβληθούν» τόσο στο Σ.Υ.Π.Α. όσο και στην Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.. Ενοχλεί βεβαίως και η επιλογή μου, τα τελευταία χρόνια, να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (Ε.Α.Κ.), μέσω των οποίων με τιμούν οι συνάδελφοι και με εκλέγουν, στο Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α.. και στο Γ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.. Ενοχλεί το ότι αγωνιζόμαστε για το δίκιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς καμία εξάρτηση.

Να θυμίσω εδώ, σε όσους γνωριζόμαστε και συμμετείχαν και στα προηγούμενα όργανα του Σ.Υ.Π.Α. και της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. (από το 2011 – 2013), την απαράδεκτη, συκοφαντική και υβριστική συμπεριφορά, που είχα δεχτεί κατά καιρούς, με χαρακτηρισμούς όπως ακροδεξιός, φασίστας, τραμπούκος, μέλος της χρυσής αυγής, κ.λ.π., χαρακτηρισμοί, που κάποιοι από την παράταξη της Αναγέννησης, επανέλαβαν και στο τελευταίο Συνέδριο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.. Να γνωρίζουν όλοι ότι και σε Γ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. και σε Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α., όταν ζητήθηκαν από εμένα οποιαδήποτε στοιχεία που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα αυτά, όλοι

«τα μάζεψαν» και κανείς δεν είχε να μου καταλογίσει και να πει οτιδήποτε και από τότε αναγκάστηκαν να σταματήσουν αυτή την «καραμέλα» και την λάσπη εναντίον μου.

Όσον αφορά τη νέα στοχοποίηση μου, για δήθεν σεξιστική συμπεριφορά και λεκτική επίθεση εναντίον της κας Δεγαϊτη, να αναφέρω καταρχήν και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι στο τελευταίο Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α., μετά την τοποθέτηση της κας Δεγαϊτη, για συναδέλφους που της ζητούν να παραγραφούν τα χρέη συνδρομών παρελθόντων ετών, έκανα την ερώτηση και γιατί αυτοί οι συνάδελφοι δεν το ζητούν απευθυνόμενοι απευθείας στο Δ.Σ. του Συλλόγου, αντί απάντησης η κα Δεγαϊτη αγριεμένη και με υψωμένη φωνή μου είπε «γιατί έτσι γουστάρουν»!!!. Απέναντι σε αυτό το ύφος, που δεν ταιριάζει σε διαδικασίες συνεδρίασης Δ.Σ., ο σχολιασμός μου ήταν κατά λέξη «ωραίο επίπεδο, ποιο χαμηλά δε γίνεται, πάτωμα, επίπεδο πατώματος». Από εκεί και πέρα, το τι φαντάζεται ο καθένας ότι άκουσε ή το τι του υπέδειξαν να πει ότι άκουσε, για να δημιουργήσει τεχνητή ένταση και θέμα, εναντίον μου, για να επιτεθεί σε εμένα και την παράταξή μου και «να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα», προσπαθώντας να μην ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων, ο καθένας καταλαβαίνει τι εξυπηρετεί αυτό.

Όσον αφορά δε, για το Συνέδριο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε., παραθέτω αυτολεξεί, αντίστοιχα αποσπάσματα από την ανακοίνωση της Αναγέννησης και από την ανακοίνωση της Περιφερειακής Συμμαχίας:

  • «Προσφάτως και συγκεκριμένα δύο μήνες πριν, το ίδιο άτομο, είχε εκφραστεί επίσης με ανάλογο τρόπο στο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ και πάλι σε βάρος κ Δεγαϊτη, όπου και οι δυο συμμετείχαν ως σύνεδροι. Τότε

 

έκανε χρήση της προσφώνησης “Μωρή”, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η Παράταξη της «Περιφερειακής Συμμαχίας» ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε τέτοιες συμπεριφορές έμφυλης λεκτικής βίας και απαξίωσης.»

  • «Παρόμοια συμπεριφορά τα μέλη της ΕΑΚ (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) επέδειξαν και στις εργασίες του πρόσφατου συνεδρίου (9ο) της ΟΣΥΑΠΕ προσφωνώντας την εκλεγμένη Σύνεδρο “Μωρή”».

Τελικά πόσοι «προσφώνησαν» την εκλεγμένη σύνεδρο “Μωρή”; Και ποιοι ισχυρίζονται πως για το μωρή αποχώρησε η Περιφερειακή Συμμαχία; Ας τα βρουν πρώτα μεταξύ τους και μετά να μας πουν…

Για την ιστορία πάλι εδώ, να υπενθυμίσω ότι, εγώ απευθύνθηκα μόνο προς τον σύνεδρο της Αναγέννησης κον Χάρη Πασβαντίδη, που διέκοπτε συνεχώς ομιλητή της Ε.Α.Κ., λέγοντας του επί λέξη «Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου», για όσους θυμούνται τις εκπομπές του στο κανάλι 29 και την αρθρογραφία του στην Αυριανή, επί εποχής ειδικού δικαστηρίου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Είναι απορίας άξιο δε, πως και στις δύο περιπτώσεις, στο Σ.Υ.Π.Α. και στο Συνέδριο, παρουσιάζεται από τις ανακοινώσεις ότι, έτσι ξαφνικά και χωρίς λόγο, «μου την έδωσε» και επιτέθηκα στην κα Δεγαϊτη και μόνο. Δηλαδή, τρελάθηκα από το τίποτα και μπροστά σε όλους της επιτέθηκα φραστικά!!!

Όσο βέβαια, για όσους αδιάρρηκτα, υιοθετούν ανακοινώσεις – καταγγελίες, χωρίς κανένα στοιχείο και ζητούν εξηγήσεις, καλό θα είναι, την ευαισθησία αυτή, να τη δείχνουν παντού και πάντα και όχι επιλεκτικά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν παραταξιακά συμφέροντα. Εξάλλου, επειδή πιστεύω ότι όλοι με γνωρίζετε, θα μπορούσε ο καθένας είτε να επικοινωνήσει μαζί μου, είτε με μέλη της παράταξης μου, για οποιαδήποτε πληροφόρηση χρειαζόταν.

Αυτό που με θλίβει όμως περισσότερο, είναι η εκμετάλλευση που γίνεται και μάλιστα από γυναίκα, μέσα από τα απαράδεκτα πραγματικά περιστατικά που συμβαίνουν τελευταία κατά των γυναικών, προσπαθώντας να παρουσιάσει ένα άσχετο, φανταστικό γεγονός και να το ταυτίζει με την επιθέσεις αυτές κατά των γυναικών. Λίγο σεβασμός, απέναντι σε αυτές τις γυναίκες, είναι το λιγότερο που χρειάζεται, από όλους μας. Είναι ντροπή, χωρίς λόγο και αιτία, να ταυτίζεις τον εαυτό σου, με τα όσα περνούν οι κακοποιημένες γυναίκες.

Από εκεί και πέρα, επειδή η στοχοποίηση και οι απειλές, ονομαστικά προς εμένα, συνεχίζονται είτε με ανακοινώσεις, είτε μέσω των αναρτήσεων στο facebook της Αναγέννησης ή αλλού και επειδή θέλω να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου, την συνδικαλιστική μου υπόσταση και δράση, την οικογενειακή μου γαλήνη και τις δύο γυναίκες της ζωής μου, είμαι υποχρεωμένος από εδώ και πέρα και εφ’ όσον δεν σταματήσει αυτή η κατάσταση, να ζητήσω νομική προστασία, επιφυλασσόμενος επί παντός νομίμου δικαιώματος μου. Και να γνωρίζουν όλοι, ότι οτιδήποτε μου συμβεί από εδώ και πέρα, είτε προσωπικά, είτε στην εργασία μου, ηθικοί αυτουργοί θα είναι αυτοί που συνεχίζουν να με στοχοποιούν και να με απειλούν. Αλλά, να γνωρίζουν επίσης όλοι, ότι θα συνεχίζω να πιστεύω στα ιδανικά και τις αξίες, που πρεσβεύω όλα αυτά τα χρόνια και για τα οποία με τιμούν οι συνάδελφοι (άντρες – γυναίκες) με την στήριξη τους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

  • Όσοι θέλουν και ενδιαφέρονται, μπορούν να περάσουν από την Υπηρεσία που βρίσκομαι, επί πολλά έτη, να ρωτήσουν την άποψη των συναδέλφων (ανδρών – γυναικών) για μένα.

Με εκτίμηση, Κυριάκος Κοντούδης

Μέλος του Γ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. και Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ