ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΝΠΙΔ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ

24/10/2022

ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΝΠΙΔ
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Το θέμα των συναδέλφων οι οποίοι μετατάχθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από Ν.Π.Ι.Δ. (π.χ την ΕΛ.ΒΟ. , τον Ο.Α.Σ.Θ. ) και που αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα στη βαθμολογική και μισθολογική τους κατάταξη κρατάει πάνω του χρόνου. Οι αμφιλεγόμενες εγκύκλιοι του Υπουργείου αλλά και η διασταλτική ερμηνεία του νόμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση, δημιούργησαν μείζον ζήτημα για όλη την κατηγορία αυτών των εργαζομένων.

Τελικά μια απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης , ως εποπτεύουσας υπηρεσίας , η οποία εξέτασε μεταξύ άλλων και την διαφορετική αντιμετώπιση συναδέλφων ως προς τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη ανάλογα με το ποιο Υπουργείο ήταν το Υπουργείο υποδοχής τους, φαίνεται να τακτοποιεί τα πράγματα αναντίρρητα ως προς τη βαθμολογική τους κατάταξη , αλλά και ρητά για την περίπτωση της ΕΛ.ΒΟ. και για τη μισθολογική τους κατάταξη.

Ταυτόχρονα μετά από παρέμβαση της παράταξής μας ( Π.Α.Ε.Κ.) στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ. , ο νομικός μας σύμβουλος ,ανέλαβε μετά από συνάντηση με τους υπαλλήλους της ΕΛ.ΒΟ. , του Ο.Α.Σ.Θ. και των Λαϊκών Αγορών , να συντάξει αντίστοιχη για το κάθε πρόβλημα γνωμοδότηση, η οποία και πάλι μετά από έγγραφη παρέμβαση της παράταξής μας, απεστάλη τελικά στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Π.Α.Ε.Κ. δηλώνει παρούσα σε κάθε διεκδίκηση των συναδέλφων και καλεί τους συναδέλφους των Περιφερειών σε συσπείρωση γύρω τα συνδικαλιστικά μας όργανα και την Παράταξης ώστε να διεκδικούμε δυναμικά κάθε δίκαιο αίτημά μας !!

 

Η Γραμματεία της Περιφερειακής Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης (Π.Α.Ε.Κ.)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ