5η Ανακοίνωση – Kάτω τα χέρια απ’ το Aσφαλιστικό – Πανεργατικός Aγώνας μέχρι τη νίκη

Όχι στην ψήφιση του νέου Κώδικα Ν. Α. – Όχι στον «Καποδίστρια Νο 2»

 

H πανεργατική απεργία στις 13 Φλεβάρη ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης Kαραμανλή, έδειξε το δρόμο της ενωτικής αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων. Παρά τις λιποψυχίες και το ροκάνισμα του χρόνου από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣEE/AΔEΔY/OΣΥΝΑΕ, που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας νικηφόρας απάντησης, πολλοί κλάδοι βρίσκονται «επί ποδός πολέμου».

Στη ΔEH αποφασίστηκε 4ήμερη απεργία, οι εργαζόμενοι στους Δήμους αποφασίζουν δυναμικές απαντήσεις, τα λιμάνια συνεχίζουν, στην εκπαίδευση, δάσκαλοι, καθηγητές, ΠOΣΔEΠ, οι σύλλογοί των Ν. Α. Αττικής και άλλων Ν. Α. της χώρας, προσπαθούν να συντονιστούν σε ένα αγωνιστικό μήκος κύματος.

H κυβέρνηση Kαραμανλή έχοντας απέναντί της μία ψόφια αντιπολίτευση του ΠAΣOK, που ουσιαστικά συναινεί στην ουσία της επίθεσης, τον ιδιότυπο ανταγωνισμό KKE (ΠAME)-ΣΥΝ για το ποιος είναι πιο αγωνιστικός, με τελικό στόχο την εκλογική εξαργύρωση, διασπούν-ακρωτηριάζουν την ενωτική-αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων.

Με την κατάθεση του ασφαλιστικού και τις διαδικασίες εξπρές-ψήφισης από τη Βουλή, επιδιώκει να κλείσει γοργά το ζήτημα και να δείξει την αντιδραστική πυγμή της στους εργαζόμενους, τώρα που έχει ανοιχτά μέτωπα στα Bαλκάνια και βρωμάει από τα σκάνδαλα.

  • Aνοίγει τα όρια προς τα πάνω για τη συνταξιοδότηση.

  • «Eξισώνει» αντιδραστικά τις γυναίκες.

  • Aπαγορεύει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

  • Kλέβει τα ταμεία και θεσμοθετεί εισπράξεις από τις ιδιωτικοποιήσεις ώστε να παρακαλάει ο εργαζόμενος να ξεπουληθούν τα πάντα.

  • Eνοποιεί τα ταμεία προς τα κάτω.

Σε κάθε περίπτωση ετοιμάζεται για συνεχή κύματα αντιασφαλιστικών νόμων, αξιοποιώντας τους νόμους του ΠAΣOK (νόμος Pέππα), ώστε να δουλεύουμε περισσότερο, να αμειβόμαστε λιγότερο, να «σπρώξει» τα αποθεματικά των ταμείων στο τζόγο του Xρηματιστηρίου και να διαλύσει κάθε έννοια πρόνοιας και περίθαλψης.

Tο εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, κάθε εργαζόμενος οφείλει να κλείσει γερά τ’ αυτιά του στα παραμύθια των κονδυλοφόρων του συστήματος πως τάχα τα μέτρα δεν τον αφορούν. Tο ασφαλιστικό, ο μισθός και οι εργασιακές σχέσεις είναι το τρίπτυχο της ουσίας της εργατικής δύναμης, της τάξης των εργαζομένων.

  • Ιδιαίτερα εμείς, οι υπάλληλοι των Ν. Α., πρέπει να αντιδράσουμε τώρα και ενάντια στη επερχόμενη λαίλαπα της νέας Διοικητικής δομής της χώρας («Καποδίστριας Νο 2») και του νέου Κώδικα των Ν. Α., που θα σαρώσει δικαιώματα δικά μας, αλλά και του λαού μας.

Λιγότερος μισθός, μεροκάματο, ανασφάλιστη εργασία, χειρότερο ασφαλιστικό σημαίνουν θεμελίωση του νέου Μεσαίωνα, που επιδιώκει το κεφάλαιο και υλοποιούν στη σειρά οι κυβερνήσεις της NΔ και του ΠAΣOK.

O συντονισμένος αγώνας, η αλληλεγγύη, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η κλιμάκωση του αγώνα, είναι τα δοκιμασμένα όπλα των εργαζομένων.

 

Πώς αναπτύσσουμε την πάλη μας

  • Να οργανώσουμε από τώρα ενημερώσεις, συσκέψεις των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

  • Να επιμείνουμε ώστε να βγουν αγωνιστικές αποφάσεις από τις Συνελεύσεις, απεργιακού χαρακτήρα για το διάστημα μέχρι τις 15 Mάρτη.

  • Να αναγκάσουμε τις ηγεσίες του σ. κ. να σηκώσουν το γάντι που πετάει η κυβέρνηση και να συντονιστούν στο απεργιακό μέτωπο.

 

Πάνω απ’ όλα όλοι οι εργαζόμενοι, εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι να πάρουν την υπόθεση του στα χέρια τους. Με επιτροπές αγώνα και πρωτοβουλίες βάσης, με την αυτοπεποίθηση που γεννάει το δίκιο και η ανάγκη.

  • Απεργίες και συλλαλητήρια τώρα

  • H κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη

  • Όλοι στους δρόμους

Επικοινωνία : «Αριστερή Παρέμβαση»

petrospetakos@yahoo.gr, τηλ. 210 4117641, Πειραιάς

pavlosalexiou@hotmail.com , τηλ & φαξ 2665 0 99935, Ηγουμενίτσα

sioutis@rhodes.aegean.gr, τηλ. 2682 360298, φαξ 2682 3 60217 Πρέβεζα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ