8η Ανακοίνωση : Πρός όλους τους Συλλόγους των Ν. Α.της χώρας

 

8η Ανακοίνωση : Πρός όλους τους Συλλόγους των Ν. Α.της χώρας

 

Μετά από μεγάλη αδράνεια (11) μηνών, συνεδρίασε το Γενικό συμβούλιο του Ομοσπονδίας με θέματα: 1) Αναπλήρωση παραιτηθέντος μέλους από ΔΣ 3) Διεκδικητικό πλαίσιο

2) Διοικητική διαίρεση (Καποδιστρίας) 4) Διεξαγωγή συνεδρίου

Από την συνεδρίαση του Γ.Σ. κανένα από τα παραπάνω ζητήματα δεν συζητήθηκε, επιβεβαιώνοντας την στάση αδράνειας που έχει επιλέξει η ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται ότι η πλειοψηφία του Γ.Σ. έχει αποδεχτεί και υποστηρίζει την δεξιά πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ διαφέρει από την πολιτική της Ν.Δ. που χρεοκοπεί τα ασφαλιστικά ταμεία, περικόπτει μισθούς, εφαρμόζει ελαστικές μορφές εργασίας; Όταν για το μεγάλο κεφάλαιο κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία του (28 δις. σε τράπεζες), οι κυβερνήσεις του, μειώνουν κι άλλο τους φόρους για νομικά πρόσωπα. Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, θέτουν την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η μόνη συζήτηση που τελικά έγινε ήταν η αναπλήρωση του παραιτηθέντος μέλους από το Δ.Σ.

Το Γ.Σ. βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων, μένει αδιάφορο μπροστά στην θύελλα των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν και αυτών που εξαγγέλθηκαν από την σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Καθήλωση μισθών, φορολογία, ασφαλιστικό, μεταναστευτικό, τρομοκρατία, αστυνομοκρατία.

O « Καποδίστριας 2» στον οποίο υπερθεματίζουν οι Eνώσεις της Aυτοδιοίκησης, (TEΔKNA, KEΔKE, ENAE), πέρα από τα άλλα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία (βλέπε 6η Ανακοίνωση μας), απειλεί και την εργασιακή μας υπόσταση σαν εργαζομένων στις Ν. Α.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει την αδιαφορία της ΟΣΥΝΑΕ, όταν υπάρχουν Νομαρχίες που εφαρμόζουν την πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών (αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της επίτευξης στόχων), που αποσκοπεί στην μείωση του μισθού των υπαλλήλων, όταν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι και μακροπρόθεσμα στην άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η συζήτηση για το 4ο θέμα για την διεξαγωγή του συνεδρίου στην Ρόδο τον Μάρτη, έδειξε ότι η πλειοψηφία της ομοσπονδίας που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) το μόνο που την απασχολεί είναι ο έλεγχος της ομοσπονδίας και η αποδοχή στην πράξη της εφαρμοζόμενης «δεξιάς πολιτικής».

Αποδείχτηκε και πάλι η ορθότητα της πρότασης μας στο Καταστατικό Συνέδριο (για αποφασιστική συνέλευση Προέδρων, κατά τα πρότυπα της ΟΛΜΕ, που κάποιοι, που δεν την ψήφισαν ή δεν την υποστήριξαν, έσπευσαν εκ των υστέρων να την υιοθετήσουν

Καλούμε όλους τους συνάδελφους μέσα από το Γ. Σ. και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική, σε όλους τους υποστηρικτές της και σε αυτούς που διασπούν την πάλη των εργαζομένων στο όνομα της καθαρότητας.

Υπερασπιζόμαστε την δωρεάν και δημόσια ασφάλιση και τις συντάξεις.

Την μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Όχι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης-Όχι στον «Καποδίστρια 2»

Για να μην πληρώσει για άλλη μια φορά τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός

Αθήνα 23-11-2009 «Αριστερή Παρέμβαση»

Επικοινωνία :

petrospetakos@yahoo.gr, τηλ. 210 4117641, Πειραιάς

pavlosalexiou@hotmail.com , τηλ & φαξ 2665 0 99935, Ηγουμενίτσα

sioutis@rhodes.aegean.gr, τηλ. 2682 3 60298, φαξ 2682 3 60217 Πρέβεζα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ