Απάντηση σε Δ.Α.Κ.Ε.

Το από 28.07.2009 λιβελογράφημα της Δ.Α..Κ.Ε., ως ανακοίνωση στα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νομαρχιακών Υπαλλήλων Ελλάδας, με στόχο τον πρόεδρο της, δεν επιτυνχάνει τίποτε παραπάνω, από το να επικροτεί και υποστηρίζει την πάγια στάση της, θέση και άποψη που η συγκεκριμένη παράταξη έχει για το συνδικαλιστικό κίνημα. Δηλαδή κυβερνητικός θεατής απόμακρος υποστηρικτής της εφαρμοσμένης πολιτικής της παράταξης που υπηρετεί και που, για όλα φαίνεται να «…..πάντα φταίνε οι άλλοι….» και στην περίπτωσή μας «….για όλα φταίει η ΠΑΣΚΕ…».

Η πλειοψηφία της Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε. και ο πρόεδρος της ,που κατηγορείται για δήθεν υπολειτουργία, αδυναμία και αναβλητικότητα, σήμερα έχει να παρουσιάσει έργο για το οποίο έπρεπε να ήταν υπερήφανη και αυτή σαν παράταξη, σε όσα, τουλάχιστον, για το έργο αυτό έχει συναποφασίσει και δεν το υπονόμευσε.

Η ΠΑΣΚΕ στο συνέδριο του 2007, ως πλειοψηφούσα παράταξη, πήρε εντολή από το σώμα να προχωρήσει το έργο που είχε χαράξει και αυτό έκανε χωρίς ποτέ να μεμψιμοιρήσει, χωρίς ποτέ να υποχωρήσει και προπάντων χωρίς ποτέ να κηδεμονευτεί από τις απόψεις του πολιτικού της φορέα -βλέπε θέσεις μας για την Διοικητική Μεταρρύθμιση-, σε αντίθεση με τους εκλεκτούς της ΔΑΚΕ που όταν βρίσκονται σε κυβερνητικά γραφεία, αντί να προάγουν τα αιτήματα των συναδέλφων, περιορίζονται σε εναγκαλισμούς με τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γ.Γ. της Κυβέρνησης τους.

 

# Όταν η ΔΑΚΕ, στο θέμα του νέου Κώδικα των Ν.Α. μειοψήφησε για την αποχώρηση μας από τη επιτροπή, της κόστισαν οι δήθεν 11 μήνες ;

# όταν η ΔΑΚΕ, μέχρι σήμερα δεν έχει στείλει προτάσεις της, έστω και για προβολή του περιεχομένου της παράταξής της στην ιστοσελίδα, της κόστισαν δήθεν οι 13 μήνες ;

# όταν η ΔΑΚΕ, είναι απούσα από τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, της κόστισε και κόπτεται γιατί δεν έχει γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Νομάρχη Δυτικής Αττικής, Αρκουδάρη, αιτία της μετακίνησης που έκανε στον Οργανωτικό Γραμματέα της ΟΣΥΝΑΕ ; ξεχνώντας ότι τον Κώδικα Ν.Α -κεφάλαιο Μετακινήσεις-, τον συντάσσει η Κυβέρνηση που υπηρετεί.

# όταν η ΔΑΚΕ, αντί για τους εκπρόσωπους της του Δ.Σ. σε επίσημες συναντήσεις με Υπουργούς και λοιπούς κυβερνητικούς παράγοντες στέλνει κομματικούς αντιπροσώπους, κόπτετε για την συνάντηση που είχαμε με τον Υπ. Μεταφορών, Στυλιανίδη και δήθεν δεν καλέστηκε ούτε ήξερε, αλλά έστειλε την κα Κουφοπούλου στην συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο, η οποία απόντος της αντιπροσωπείας των μελών του ΔΣ, υποστήριξε τις Κυβερνητικές θέσεις ;

# όταν η ΔΑΚΕ, κόπτετε για πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ομοσπονδίας, φαίνεται ότι δεν θυμήθηκε την προηγούμενη παρουσία της σε συγκεντρώσεις όπου ο εκπρόσωπός της τόνιζε «…. εμείς δεν συμφωνούμε με τις θέσεις του προεδρείου, αλλά αφού ψηφίστηκαν τις υιοθετούμε…», Δ.Βαζούρας.

# όταν η ΔΑΚΕ, στο συνέδριο της ΕΝΑΕ το 2007 στην Δράμα ήταν παντελώς απούσα από την καταγγελία και όταν στο συνέδριο πάλι της ΕΝΑΕ το 2009 δεν ήθελε να μας δώσει το πανό που είχαμε ετοιμάσει για την συγκέντρωση και καταγγελία του συνεδρίου, κόπτετε για την αργοπορία διεξαγωγής των ολομελειών των Α΄βαθμίων Συλλόγων που έγιναν με απόλυτη επιτυχία.

# όταν η ΔΑΚΕ, συμφώνησε με τον εκπρόσωπο της πλειοψηφίας της ΕΝΑΕ Νομάρχη Λάρισσας Κατσαρό, να απομακρύνουμε το πανό των αιτημάτων μας από την αίθουσα του συνεδρίου της, για «…να μην μετατρέψουμε σε μπάχαλο το συνέδριο της ΕΝΑΕ…», αποδεχόταν ότι στους κόλπους μας -εκτός ΔΑΚΕ- κυριαρχούν λούμπεν στοιχεία και αγύρτες, που θα μετέτρεπαν δήθεν το συνέδριο της …..ενάρετης ΕΝΑΕ σε μπάχαλο. Οταν…, όταν…, όταν …, μύρια όσα και αναρίθμητα όταν. Αιδώς αργίοι κύριοι της ΔΑΚΕ.

 

Είναι φανερό ότι, η ΔΑΚΕ προσπαθεί να βάλει στο ίδιο ‘τσουβάλι’ τις παρατάξεις και τα μέλη που εκπροσωπούν τις προσδοκίες των συναδέλφων, εμείς της υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να σκεφτεί γιατί την εμπιστεύεται μόνο το 15% του σώματος και, σήμερα πόσο άραγε έγινε αυτό το ποσοστό ;

Εμείς της ΠΑΣΚΕ και ο υπογράφων την παρούσα, υπενθυμίζουμε στην ΔΑΚΕ ότι η δημοκρατική μας συνείδηση, το μόνο που μας επιτρέπει είναι να έχουμε άποψη και να την εκφράζουμε ζωντανά ο καθένας, συνεκτιμώντας την γνώμη και άποψη των άλλων συνομιλητών μας. Η ΔΑΚΕ που δεν έχει συνηθίσει σε δημοκρατικό διάλογο, την εκπλήσσει το γεγονός των διαφορετικών απόψεων αφού για αυτήν ισχύει φαίνεται το «αποφασίζουμε και διατάσουμε».

Ο πρόεδρος και η ΠΑΣΚΕ, με δημοκρατική συνείδηση, δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες, μοναδικό στόχο έχουν την αποσυσπείρωση του δημοκρατικού κόσμου που μας περιβάλλει και δηλώνουμε ότι θα χαρούμε πολύ να έχουμε πλάι μας και τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, εκεί που εμείς μαζί με τον Λαό εκφράζουμε τις δημοκρατικές μας ανησυχίες και διεκδικήσεις.

Ραντεβού στην Θεσσαλονίκη στο μεγάλο Πανελλαδικό, Πανεργατικό, Πανϋπαλληλικό συλλαλητήριο. Εμείς θα ήμαστε εκεί.

Κωνσταντίνος Ρέλιας

Μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΚΕ – ΟΣΥΝΑΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ