ΔΑΚΕ-Ν.Α. Μόνο το περιτύλιγμα… 17-5-2010

    Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων  

         ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                    Τηλέφωνο: 6944 501075   FAX: 2313 319905                            

                        E-mail: dake.nomarxion@gmail.com  

                                                                                                17 Μαΐου 2010       

Μόνο το περιτύλιγμα…

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του 4ου Συνεδρίου της ΟΣΥΝΑΕ, ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα τόσο του Γενικού, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ενδοπαραταξιακό παιχνίδι της ΠΑΣΚΕ που είχε διαδραματισθεί τους τελευταίους 10 μήνες και είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της αξιοπιστίας της Ομοσπονδίας, αλλά και την απώλεια σημαντικού χρόνου στις διεκδικήσεις και την τακτική της απέναντι στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, συνεχίστηκε στις διαδικασίες συγκρότησης του ΔΣ και του ΓΣ.

  • Τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ στο ΓΣ, δεν υπήρχαν δίπλα στην κάλπη, αλλά δινόταν σταυρωμένα εκτός αίθουσας και αφού υπέγραφαν  ότι τα έλαβαν!!!
  • Στην διαδικασία δεν συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος της ΟΣΥΝΑΕ  Ντίνος Ρέλιας, διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο που γινόταν.
  • Δεν δέχτηκαν (προφανώς λόγω… εσωτερικών ισορροπιών) να γίνει την ίδια μέρα συγκρότηση ΔΣ ώστε να κερδίσουμε χρόνο, καθώς το θέμα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έτρεχε, και έτσι έγινε μετά 8-9 μέρες στα μέσα Απριλίου .
  • Αρνήθηκαν ουσιαστικά, με τον τρόπο που λειτούργησαν, την συμμετοχή άλλων παρατάξεων στο Προεδρείο του ΔΣ της Ομοσπονδίας και έτσι για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΟΣΥΝΑΕ, το προεδρείο είναι μονοπαραταξιακό.
  • Δεν δέχτηκαν να συμπεριληφθούν προτάσεις άλλων παρατάξεων σε απόφαση του Γενικού Συμβουλίου παρά μονάχα μετά την… ψηφοφορία!!! Όπως χαρακτηριστικά είπαν: ¨Ψηφίστε πρώτα την δική μας πρόταση και μετά θα δούμε τι μπορούμε να συμπεριλάβουμε από τις δικές σας προτάσεις¨!!!

Φαίνεται λοιπόν ότι ο εγωισμός και η υπεροψία της ¨απόλυτης πλειοψηφίας¨ έρχονται να πάρουν την θέση της συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων. Ο Μανωλιός άλλαξε τα ρούχα του για λίγες μέρες, μόνο κατά την διάρκεια του Συνεδρίου. Πραγματικά, όταν όλες τις παρατάξεις μπροστά στην δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε ως υπάλληλοι των Ν.Α., κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση στο Συνέδριο του Μαρτίου, πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την δύσκολη μάχη. Μια μάχη απέναντι σε μια διοικητική μεταρρύθμιση που έρχεται να γίνει άλλη μια φορά για εμάς χωρίς να ερωτηθούμε ή να ενημερωθούμε σχετικά. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι μέχρι την ημέρα που παρουσιάσθηκε το προσχέδιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, η ΟΣΥΝΑΕ δεν πήρε εγγράφως καμία ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ.

Επομένως μέσα σ΄ αυτό το εχθρικό, ουσιαστικά, κλίμα απέναντι μας είναι ξεκάθαρη η στάση που θα έπρεπε να κρατήσουμε στην ΟΣΥΝΑΕ.  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Όλοι μαζί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι θα πετάξουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για να υιοθετήσουν και να δεχθούν τυφλά κάποιες άλλες.

Και φυσικά αυτό θα πρέπει να το εφαρμόσει πρώτη η ¨απόλυτη πλειοψηφία¨.

                                      ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ Ν.Α.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                                             

               ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ