ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΔΕΔΥ ΗΛ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010

Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΟΥΤΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ

ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ

 

Όσο και αν χρησιμοποιούν βίαια μέτρα και βάρβαρες πολιτικές, η κυβέρνηση Παπανδρέου, μαζί με το Δ.Ν.Τ., την Ε.Κ.Τ. και μια παρέα, που ελέγχεται πλήρως από τους κερδοσκόπους, της Ε.Ε. για να επιβάλλουν κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα στο λαό μας, οι εργαζόμενοι δεν υποχωρούν και συνεχίζουν δυναμικά το δρόμο του αγώνα.

Με την πρακτική του «κλέφτη», η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις νέες τραγικές συνέπειες που έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, ερήμην του λαού μας και καθ’ υπέρβαση του Συντάγματος, υπέγραψε από τις αρχές Αυγούστου (6) το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο που φέρνει νέα μεγάλη ακρίβεια, με τα εισοδήματα των λαϊκών κυρίως στρωμάτων να μειώνονται ακόμη περισσότερο, δεκάδες χιλιάδες ανέργους να προστίθενται στους εκατοντάδες χιλιάδες που υπάρχουν, πλήρη αποδυνάμωση του χώρου της υγείας με τη συνεχή μείωση των γιατρών, των νοσηλευτών και τον περιορισμό φαρμάκων και εξετάσεων. Ακόμη προστίθενται τεράστια προβλήματα στο χώρο της παιδείας, με τις ενοποιήσεις σχολείων, τμημάτων εκπαίδευσης με λιγότερους εκπαιδευτικούς, κλειστούς παιδικούς σταθμούς. Πέραν αυτών, όλες οι υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα συνεχώς να αποδυναμώνονται με στόχο την κατάργηση τους. Συγχρόνως εκεί που ήταν πολέμιοι, όλων των προσπαθειών και συμφωνιών που έκανε η Νέα Δημοκρατία για επενδύσεις, τώρα ο κ. Πρωθυπουργός προσκαλεί κάθε κερδοσκόπο, με την παραπλανητική προπαγάνδα της επένδυσης, και στην κυριολεξία παραδίδει όλες τις υπηρεσίες της χώρας, απαραίτητες για τη χώρα και τους πολίτες, σε πλήρη εκμετάλλευση σε κάθε «επενδυτή». Ήδη ο ΟΣΕ διαλύθηκε, η ΔΕΗ, η Ύδρευση και οι κρατικές τράπεζες δρομολογούνται για εκχώρηση και στον απόλυτο έλεγχο των νέων αφεντικών. Τα λιμάνια (Πειραιά και σε λίγο Θες/νίκης), οι μεταφορές, το εμπόριο παραδόθηκαν στην εμπορική επέκταση και κατάληψη της Κίνας και αυτό σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν πρόκειται να επιβιώσει καμία Ελληνική επιχείρηση, κανένας παραγωγικός τομέας της Ελλάδας αφού τα κινέζικα προϊόντα θα κυριαρχήσουν ανεξέλεγκτα πλέον και χωρίς καμία εισφορά στο κράτος, σε ολόκληρη τη χώρα.

Το «Ελληνικό» παραδίδεται στους Άραβες, οι συμφωνίες με το Ισραήλ απελευθερώνουν την πλήρη εκμετάλλευση του Αιγαίου και της ενέργειας και πολλές άλλες συμφωνίες και συνεργασίες κρυφές και με άγνωστο περιεχόμενο παραδίδουν τη χώρα στην πλήρη και αποκλειστική εκμετάλλευση των ξένων.

Είναι πλήρως αποκαλυπτικό πλέον ότι αυτή η πολιτική δεν έχει στόχο να αποφύγει η πατρίδα μας τη χρεοκοπία, (εξάλλου συνεχώς αποκαλύπτεται ότι ήταν λόγος τρομοκρατίας, για διευκόλυνση όλων των μέχρι τώρα μέτρων που πήραν και όσων ακόμη θα πάρουν), αλλά απεναντίας κύριο και μεγάλο στόχο έχει την οργάνωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού, προκειμένου να κάνουν πιο εύκολη την στρατηγική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της κερδοσκοπίας και της τοκογλυφίας των εντός και εκτός της χώρας, υποτιθέμενων δανειστών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Εξάλλου το ότι αυτοί είναι οι μόνοι που πάνω στην εξαθλίωση, του λαού μας κερδοσκοπούν, δείχνει την πλήρη αλήθεια.

Μπροστά σε όλα αυτά που έγιναν αλλά και σε αυτά που σχεδιάζουν, μία είναι η επιλογή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μεροκαματιάρηδων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, του 90% του λαού μας: ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής.

Χωρίς δισταγμούς, μοιρολατρία, ηττοπάθεια παίρνουμε τη μεγάλη ευθύνη, την μεγάλη απόφαση με δυναμικές, αγωνιστικές απεργιακές πολιτικές παρεμβάσεις, δείχνουμε το δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας.

Δεν πρέπει να έχουμε κανένα δισταγμό να συγκρουστούμε με κάθε απόφαση, κάθε κέντρο, κάθε πολιτική, κάθε παρέα που αποφασίζει και λειτουργεί σε βάρος του λαού μας για την υποθήκευση, με δυσβάσταχτα χρέη, όλων των επόμενων γενεών της πατρίδας μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε το σήμερα και τους εαυτούς μας, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε την πατρίδας ελεύθερη, την οικονομία χωρίς εξαρτήσεις, την κοινωνία χωρίς συνθήκες αθλιότητας, στις γενιές που έρχονται. Είμαστε οι Έλληνες, είμαστε η Ελλάδα που έμαθε στον κόσμο τι σημαίνει ελευθερία, δημοκρατία, φιλοσοφία, ειρήνη, αλληλεγγύη, πρόοδος. Συνεχίζουμε με το ίδιο ανάστημα, χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις, σεβόμαστε όλους τους λαούς και συνεργαζόμαστε με όλους, δεν δεχόμαστε όμως ΚΑΝΕΝΑΝ ως αφεντικό. Θέλουμε την πατρίδας μας να ανήκει στους Έλληνες, το λαό μας περήφανο και ελεύθερο, τους εργαζόμενους με κατοχυρωμένα τα εργασιακά τους δικαιώματα, με μισθούς αξιοπρέπειας, με ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με διασφαλισμένα με την εγγύηση του κράτους, τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

 

Για όλα αυτά δίνουμε όλοι το παρόν με τον πλέον δυναμικό τρόπο στην απεργία την Πέμπτη 7 Οκτώβρη. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.30 το πρωί.

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ