ΑΔΕΔΥ-ΣΥΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Συνάδελφοι, σας κοινοποιούμε έγγραφο της ΑΔΕΔΥ και παρακαλούμε να το λάβετε υπόψη.

ΑΔΕΔΥ

Αριθ. Πρωτ. 8

ΠΡΟΣ:   Ομοσπονδίες – Μέλη Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΚΟΙΝ: Νομαρχιακά Τμήματα  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΘΕΜΑ: Απόδοση συνδικαλιστικών εισφορών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μετά τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών απαιτείται η ρύθμιση της διαδικασίας απόδοσης των συνδικαλιστικών εισφορών σε Πρωτοβάθμιο Σωματείο, Ομοσπονδία και Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τις περιπτώσεις που ήδη ισχύει και έχει συμφωνηθεί η παρακράτησή τους.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία είναι απαραίτητο:

  • 1. Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία με έγγραφό τους στον εκκαθαριστή της μισθοδοσίας να ενημερώσουν ότι χρειάζεται η απόδοση του ποσού που παρακρατείται για την Ομοσπονδία να γίνεται σε χωριστό κωδικό. Σε χωριστό κωδικό, επίσης, πρέπει να γίνεται η παρακράτηση του ποσού που αναλογεί στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Στη συνέχεια, ο εκκαθαριστής οφείλει να ενημερώσει την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για τη ρύθμιση του θέματος με βάση αυτό το σύστημα. Για διευκόλυνσή σας, επισυνάπτουμε σχέδιο εγγράφου προς τον εκκαθαριστή.
  • 2. Αντίγραφο συμπληρωμένο του παραπάνω εγγράφου πρέπει να κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία, προκειμένου η Ομοσπονδία και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία, να προχωρήσουν με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών στην οργάνωση της σχετικής διαδικασίας, στο κεντρικό επίπεδο, και στον έλεγχο των αποδόσεων (κωδικοί, τραπεζικοί λογαριασμοί κλπ).
  • 3. Επιβάλλεται οι Ομοσπονδίες μαζί με τα Σωματεία να προωθήσουν άμεσα την ενέργεια αυτή. Στόχος είναι μέχρι 30.3.2011 να έχει ολοκληρωθεί, στο σύνολο των Σωματείων που εφαρμόζεται η παρακράτηση, προκειμένου να λειτουργήσει, στο πλαίσιο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, η απόδοση από 1.7.2011. Έτσι, δεν θα υπάρξουν σύγχυση ή εκκρεμότητες, που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις διαδικασίες οικονομικής τακτοποίησης στα Συνέδρια της Ομοσπονδίας ή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στις περιπτώσεις Σωματείων, στα οποία δεν εφαρμόζεται ακόμη η  παρακράτηση, μπορεί, ασφαλώς και εκεί, με συμφωνία των εργαζομένων, να τακτοποιηθεί το ζήτημα. Ευκταίο είναι, στο πλαίσιο των τωρινών  ενεργειών των Ομοσπονδιών και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  που συνεργάζονται ήδη με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το σκοπό αυτό, η ρύθμιση να είναι ταυτόχρονη και καθολική.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          Ο ΤΑΜΙΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ             ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ        ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΪΚΟΣ

 

ΣΧΕΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Προς: τον Εκκαθαριστή

………………………..

………………………..


Η συνδικαλιστική εισφορά παρακρατείται, σύμφωνα με το Νόμο 2303/95 και με την αριθμ. 2/77200/0022/25.10.1999 Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Σας ενημερώνουμε ότι με τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών η κατανομή απόδοσης της συνδικαλιστικής εισφοράς, είναι:

  • 1. Πρωτοβάθμιο Σωματείο: ……………….. ΕΥΡΩ
  • 2. Ομοσπονδία: ……………….. ΠΟΣΟ
  • 3. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : 0,25 , μηνιαίως


Σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη εφαρμογής αυτής της διαδικασίας απόδοσης θα γίνει από 1.7.2011.  Για το σκοπό αυτό, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τις δικές σας ενέργειες καθώς και  τη συνεργασία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ομοσπονδιών με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, πρέπει να δημιουργηθούν οι αντίστοιχοι κωδικοί και να ολοκληρωθεί η οργάνωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Για …………………………………


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Διευκρινίσεις για τους Συλλόγους (Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα):

  • 1. Στο σημείο εγγραφής του ποσού, εάν η εισφορά είναι ποσοστιαία για το Πρωτοβάθμιο Σωματείο ή την Ομοσπονδία, προσδιορίζεται το ποσοστό.

Η εισφορά για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι 0,25€, ανά μήνα, για κάθε φυσικό πρόσωπο-μέλος.

  • 2. Στις περιπτώσεις που η παρακράτηση δεν γίνεται, ανά μήνα, αλλά μία (1), δύο (2) ή περισσότερες φορές το χρόνο, είναι αυτονόητο ότι υπολογίζεται ανάλογα η ποσοστιαία άθροιση ή το ποσό που προκύπτει, αλλά από 1.7.2011 και μετά για τις Ομοσπονδίες και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ