ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα, 13 Απριλίου 2011

Αριθ. Πρωτ. 86

ΠΡΟΣ:

Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλο

 

ΚΟΙΝΟΠ.:

1. Υπουργείο Εσωτερικών- Υφυπουργό κ. Γ. Ντόλιο

2. Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό και ως Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝ.Π.Ε.

 

 

Σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (ν. 3582/2010) η διαδικασία των εθελούσιων ( αρχικά) μετατάξεων και των υποχρεωτικών (στη συνέχεια) ολοκληρώθηκε. Παρά ταύτα  η κατάσταση για τους  εργαζόμενους στο β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα για όσους παραμένουν στις αιρετές Περιφέρειες, τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, καθώς οι αναγκαστικές μετατάξεις συνεχίζονται…….

Εργαζόμενοι που παρέμειναν στις Περιφέρειες και ιδιαίτερα όσοι προέρχονται από υπηρεσίες των οποίων αρκετές αρμοδιότητες (αλλά όχι όλες, όπως Πολεοδομίες, κ.α.) μεταφέρθηκαν στον α΄βαθμό, απειλούνται τώρα να μεταταχθούν υποχρεωτικά – σε ένα δεύτερο κύμα υποχρεωτικών μετατάξεων –  στους Δήμους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, από όπου και αν προέρχονται και δηλώνουμε ότι εάν υπάρχει ανάγκη για κάλυψη θέσεων και στελέχωση των υπηρεσιών, αυτό θα πρέπει να γίνει με νέες προσλήψεις ή σε εθελοντική και εκούσια βάση .

Ζητάμε να σταματήσουν αμέσως όλες οι ενέργειες σε επίπεδο Περιφερειών, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Υπουργείου Εσωτερικών που οδηγούν σε νέες αναγκαστικές μετατάξεις.

Η Ομοσπονδία σας καλεί κύριε Γενικέ Γραμματέα, να μην συναινέσετε στις παραπάνω πράξεις που είναι εκτός του πλαισίου του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και  δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση και σε όσους έχουν την ευθύνη, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να «παίζει» με τους εργαζόμενους, και δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να γίνονται “μπαλάκι” ανάμεσα σε Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

Η Ομοσπονδία καλεί επίσης τους Περιφερειάρχες να αποτρέψουν τέτοια εξέλιξη και το Υπουργείο Εσωτερικών να διευκρινίσει με εγκύκλιό του στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τις διατάξεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και να αναλογιστεί τις διαβεβαιώσεις του προς τους εργαζόμενους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                         ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ