ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι αυτές τις μέρες διαμορφώνονται τα νέα Οργανογράμματα των Φορέων του Δημοσίου, ανάμεσα στους οποίους και ο Νέος Οργανισμός της Περιφέρειας Αττικής

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στη συνάντηση με την Ομοσπονδία, ήταν αποκαλυπτική. «Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών» δήλωσε, ευθυγραμμισμένος πλήρως με το νομικό οπλοστάσιό τους, για «μειώσεις οργανικών μονάδων υπηρεσιών» και για «κατάργηση θέσεων και μεταφορά προσωπικού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και στην σχετική απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Έτσι εξάλλου έκανε πάντα μέχρι τώρα, εφαρμόζοντας τον ‘’Καλλικράτη’’, τις εφεδρείες και τις διαθεσιμότητες και προωθώντας τα μνημόνια συνεργασίας με την task force  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους «οδικούς χάρτες» κυβέρνησης και Ε.Ε.

Συνάδελφοι,

Κλείστε τα αυτιά σας, σ’ όσους σήμερα λένε ότι μέσα από το νέο Οργανισμό θα λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού, που «συναλλάσσεται» με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι αλλαγές που προωθούν δεν έχουν καμιά σχέση με τις λαϊκές ανάγκες, ούτε με την εξυπηρέτηση του πολίτη, ούτε με το νοικοκύρεμα του κράτους όπως προπαγανδίζει  κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή.

Συνδέονται με τις απολύσεις, το παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς, την ενίσχυση των ελαστικών μορφών εργασίας, μέσω της κοινωφελούς εργασίας, των ΜΚΟ, της Κοινωνικής Οικονομίας δηλ. των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, μέσω συμβάσεων έργου «ανταποδοτικότητας» κ.α.

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να προσαρμόσουν το αστικό κράτος (Κεντρική, Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση) στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Θέλουν να φτιάξουν ένα πιο μικρό, πιο επιτελικό κράτος και ταυτόχρονα πιο υποστηρικτικό στην ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.

Οι αλλαγές αυτές, που σήμερα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης επιταχύνονται, συνδέονται άμεσα με τη δημιουργία του κατάλληλου επιχειρηματικού κλίματος ώστε να ξεπεράσουν οι καπιταλιστές τις δυσκολίες, που έχουν στη στήριξη και ενίσχυση της κερδοφορίας τους.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου», ότι στο δημόσιο θα μείνουν μόνο εκείνες οι υπηρεσίες, «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πάρουν οι ιδιώτες». Καθημερινά μεταφέρουν στους ιδιώτες υπηρεσίες, που μέχρι σήμερα είχαν δημόσιο χαρακτήρα (π.χ. Υγεία, Πρόνοια, Καθαριότητα κλπ.).

Ήδη στα νοσοκομεία με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις μείωσαν κατά 774 κλινικές και τμήματα, με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων, στα ΑΕΙ-ΤΕΙ προχωράνε  με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», και σε όλα τα υπουργεία έχουμε μειώσεις των οργανικών μονάδων από 37 μέχρι 66%.

Δημοσιεύματα φέρνουν τους ΟΤΑ ως μια από τις βασικές πηγές τροφοδότησης των απολυμένων και μάλιστα μιλάνε για 10.000 από τις 25.000 για το 2013.

Συνάδελφοι,

πρέπει όλοι να πάρουμε θέση μάχης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και τις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στο αστικό κράτος. Να συναντηθούμε με τους άλλους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να φτιάξουμε τη δική μας συμμαχία, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας:

-ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την συρρίκνωση και απαξίωση των δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών,

-ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων,

– για δημόσιες, δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλο το λαό, χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.

4-4-2013

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ