Η 1Η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

 

Η 1Η ΜΑΗ δεν είναι ΑΡΓΙΑ είναι ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

 

Συνάδελφοι,Συναδέλφισσες,

            Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα.                     

            Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση. Δεν είναι μόνο μια μέρα τιμής και μνήμης, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη που διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και παραδειγματίζει. Το μήνυμά της είναι φάρος για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που πτωχεύει το λαό, που τον ρίχνει στη φτώχεια και την ανεργία. Είναι πάντα επίκαιρη, εμπνέει και καθοδηγεί την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

             Καταδικάζουμε τη μεθόδευση της κυβέρνησης για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Κηρύττουμε απεργία για την 1η ΜΑΗ, γιατί η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία, είναι τιμή της εργατικής τάξης και δεν την παραχωρούμε στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης. Καλούμε τα επιχειρησιακά Σωματεία των Περιφερειών, τους συναδέλφους, να κάνουν δική τους υπόθεση την περιφρούρηση της απεργίας, την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

            Η κρίση βαθαίνει και η επίθεση δυναμώνει ισοπεδώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα, τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση με όχημα τους λεγόμενους επιόρκους επιχειρεί να δικαιολογήσει τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν ήδη δρομολογήσει. Ε.Ε., τρόικα & κυβέρνηση. Έχουν στόχο να σβήσουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχουν γεμίσει ήδη τις Περιφέρειες με εργαζόμενους μέσω Μ.Κ.Ο για ένα κομμάτι ψωμί για 5 μήνες και μετά ξανά στην ανεργία. Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις, τα ΣΔΙΤ και τις προγραμματικές συμβάσεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν απολύσεις, θα ενισχύσουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και θα τσακίσουν μεροκάματα και εργατικά δικαιώματα.

            Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουμε κοινή μοίρα. Έχουμε καθήκον και συμφέρον να παλέψουμε από κοινού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, για να απλωθεί δίχτυ προστασίας για όλους τους ανέργους, για να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη απέναντι στη φοροεπιδρομή, στην επίθεση των τραπεζών.

Αλληλεγγύη, οργάνωση της πάλης για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.

Να συγκρουστούμε με την πολιτική των μονοπωλίων, της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ. Να απαιτήσουμε φιλολαϊκή ανάπτυξη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας.

                                                                                                                     Απρίλης 2013

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ