ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

 

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η πρόταση του ΠΑΜΕ στις Περιφέρειες

 

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που μας αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις, που σπρώχνουν στη φτώχεια τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με τους άνεργους και με τους φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

            Θα πάρουμε μέτρα οργάνωσης των εργαζομένων στις Περιφέρειες, ώστε από καλλίτερες θέσεις να παλέψουμε:

  • —ενάντια στις απολύσεις, διαθεσιμότητες και αξιολογήσεις. Ενάντια στους νέους οργανισμούς που θα αποτυπώνουν τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενουςμε μισθούς και δικαιώματα, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.  Για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.

 

  • —  για να παρθούν πίσω τα αντιασφαλιστικά μέτρα στη σύνταξη και το εφάπαξ.

 

  • —για δημόσιες και δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλο το λαό, χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του κεφαλαίου. Για δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια .

 

  • —ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση αρμοδιοτήτων των δημοσίων υπηρεσιών. Ενάντια στις Προγραμματικές Συμβάσεις των Περιφερειών με τις λεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Δήμους. Για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των ΟΤΑ. Έξω οι ΜΚΟ από τους ΟΤΑ.

 

  • —για πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών των Περιφερειών, που θα προέρχεται από αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ. Για κατάργηση της ανταποδοτικότητας και του «παρατηρητήριου» των ΟΤΑ.

 

  • —για να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. Για να καταργηθεί κάθε είδους τοπικής φορολογίας που χτυπάει το λαϊκό εισόδημα.

 

 

                                                                                                                                   Απρίλης 2013

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ