ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

στο 6ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΣΥΑΠΕ

 

Οι αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων των εργαζομένων στις Περιφέρειες, που μετέχουμε στο 6ο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παραδίδουν τομείς και αρμοδιότητες του δημοσίου στην επιχειρηματική  πρωτοβουλία.

Αποτελεί στρατηγική τους επιλογή η παράδοση αυτή, προκειμένου να στηρίξουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα  του μεγάλου κεφαλαίου.

Σήμερα κυβέρνηση, δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στο όνομα του μικρού κράτους, της υγιούς επιχειρηματικότητας  κ.α. σχεδιάζουν και προχωρούν ταχύτατα σε ιδιωτικοποιήσεις ολόκληρων τομέων ή μέρους αυτών,  

Ξέρουμε καλά ότι χέρι-χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση και η αύξηση της ανταποδοτικότητας.

Η εξασφάλιση του κέρδους θέλει φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς σταθερή δουλειά και δικαιώματα.

Καταδικάζουμε τις πολιτικές επιλογές κυβέρνησης και κομμάτων του ευρωμονόδρομου που απαξιώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες και τσακίζουν τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, προκειμένου να πληρώσουμε εμείς τα «σπασμένα» της κρίσης.

Θα βρεθούμε απέναντί τους και στους σχεδιασμούς τους και σε κάθε απόπειρα υλοποίησης τους.

Οργανώνουμε τους αγώνες μας με γενικές συνελεύσεις ,συσκέψεις ,αποφάσεις καταδίκης και κινητοποιήσεις κάθε μορφής , για να παρεμποδίσουμε και να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ