ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

 

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ


ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Θα είμαστε στη πρώτη γραμμή των αγώνων, στη διάθεση των εργαζομένων


Στις 25 και 26 Απρίλη 2013 πραγματοποιήθηκε το 6ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Συλλόγων των Υπαλλήλων των Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ).

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Συνεδρίου ήταν :

  •  η σημαντικά μειωμένη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων, ως αποτέλεσμα της διαλυτικής λειτουργίας των σωματείων από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (στο προηγούμενο συμμετείχαν 255 αντιπρόσωποι και σε αυτό 165).
  •  η κοινή κάθοδος δυνάμεων πρώην ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΑΚΕ, σε ψηφοδέλτιο που εμφανίζεται ως «ανεξάρτητο», πρεσβεύοντας το «μακριά τα κόμματα και οι παρατάξεις» από τα σωματεία.
  • το χυδαίο αντικομμουνιστικό παραλήρημα των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια των εργασιών-τοποθετήσεων, όπως εκφράστηκε με την εμετική τους επίθεση σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ. 
  •  η άρνηση των εκπροσώπων των προηγούμενων Δ.Σ. της Αττικής και συγκεκριμένα των 3 πρώην προέδρων των Δ.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΙΡΑΙΑ και νυν συμμετεχόντων στη «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» να καλύψουν τα χρέη τους προς την Ομοσπονδία, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι διαχειρίζονται τα χρήματα των ταμείων αυτών των πρώην Συλλόγων λες και δεν είναι χρήματα των εργαζομένων, αλλά δικά τους….

Για την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων αξίζει να προσθέσουμε και ορισμένα άλλα ζητήματα:


  • Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ χωρίς κορώνες και ανούσιες αντιπαραθέσεις προσπαθήσαμε να γίνει το συνέδριο βήμα διαλόγου και ουσιαστικής συζήτησης. Αναδείξαμε την ανάγκη που υπάρχει για ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, καλά προετοιμασμένο στη σύγκρουση με πλουτοκρατία, αστικό κράτος, κυβέρνηση, τρόικα, με αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Για ένα κίνημα και μια Ομοσπονδία που θα παλεύουν για όλα τα προβλήματα, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, που θα συνδέει και θα εξυψώνει την καθημερινή πάλη με την προοπτική της ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος στον πλούτο που παράγει.
  • Καλέσαμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς στο κίνημα.
  •  Καταθέσαμε συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο, όπως επισυνάπτεται.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δηλώνουμε σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους ότι οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις Περιφέρειες και τα εκλεγμένα μέλη τους στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ θα είμαστε στη πρώτη γραμμή των αγώνων. Θα είμαστε στη διάθεσή τους, στη διάθεση των εργαζομένων στις περιφέρειες και θα ανταποκριθούμε θετικά σε οποιοδήποτε κάλεσμα ή πρόσκληση μας απευθύνουν.


τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου


ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ 

ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ 

ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ ΡΟΥΛΑ 

ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ 

ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 

                                                                                                                                                                                                                                        29-4-13                                                                                                     


ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η πρόταση του ΠΑΜΕ στις Περιφέρειες

 

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που μας αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις, που σπρώχνουν στη φτώχεια τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με τους άνεργους και με τους φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.
Θα πάρουμε μέτρα οργάνωσης των εργαζομένων στις Περιφέρειες, ώστε από καλλίτερες θέσεις να παλέψουμε:
  •  ενάντια στις απολύσεις, διαθεσιμότητες και αξιολογήσεις. Ενάντια στους νέους οργανισμούς που θα αποτυπώνουν τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενουςμε μισθούς και δικαιώματα, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.  Για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
  • για να παρθούν πίσω τα αντιασφαλιστικά μέτρα στη σύνταξη και το εφάπαξ.
  •  για δημόσιες και δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλο το λαό, χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του κεφαλαίου. Για δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια .
  •  ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση αρμοδιοτήτων των δημοσίων υπηρεσιών. Ενάντια στις Προγραμματικές Συμβάσεις των Περιφερειών με τις λεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Δήμους. Για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των ΟΤΑ. Έξω οι ΜΚΟ από τους ΟΤΑ.
  •  για πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών των Περιφερειών, που θα προέρχεται από αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ. Για κατάργηση της ανταποδοτικότητας και του «παρατηρητήριου» των ΟΤΑ.
  • για να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. Για να καταργηθεί κάθε είδους τοπικής φορολογίας που χτυπάει το λαϊκό εισόδημα.

 

                                                                                                                                   Απρίλης 2013

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ