“ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ”

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ


ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


                    «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»              21-5-13

Αυτή η παροιμία θα αρκούσε από μόνη της να αποτελεί την απάντησή μας στην από 19-5-13 ανακοίνωσης της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ», όμως επειδή είναι ανάγκη να αποκατασταθεί και η αλήθεια οφείλουμε να θυμίσουμε σε όσους είναι ταγμένοι στη διαστρέβλωση, το ψέμα και τον καιροσκοπισμό τα εξής:

Θα ήταν εκπληκτικό αν ασχολούμασταν μόνο μαζί σας. Επειδή όμως ακούτε μόνο όσα θέλετε, σας λέμε ότι μπορείτε να ανατρέξετε στα πρακτικά της συνεδρίασης για να ξανακούσετε την κριτική που κάναμε στη στάση των άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Α.Π (ΣΥΡΙΖΑ) τόσο στην ΑΔΕΔΥ όσο και στην ΟΛΜΕ. Σας πείραξε όμως το γεγονός ότι αναδείξαμε και τις δικές σας ευθύνες, τις  κολοτούμπες των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» στην ΟΛΜΕ, που ξεκίνησαν με πρόταση για απεργία διαρκείας και κατέληξαν στη Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ με πρόταση  για αναστολή αφού δεν υπάρχουν οι όροι για απεργία…, όπως είπαν.

Θα ήταν εκπληκτικό  πράγματι να μην σας κάναμε κριτική στα καλέσματα απεργοσπασίας που κάνατε μαζί με τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Α.Π (ΣΥΡΙΖΑ) στην ΟΛΜΕ αλλά και σε μια σειρά άλλους χώρους – δήμους, νοσοκομεία κλπ- ενάντια στην μοναδική απεργία, που προκηρύχτηκε και έγινε ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Θα θέλατε σίγουρα να μην πούμε κουβέντα για τα ψέματα που γράφανε οι «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» στην ΟΛΜΕ και αναμασούσατε και σε άλλους χώρους, ότι το ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ δεν ψήφισε την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία στις 17 Μάη.

Δεν σας εξυπηρετεί η αλήθεια για αυτό κάνετε ότι δεν ακούτε… Φαίνεται πως ο αντικομουνισμός σας και η αντιΠΑΜΕ στάση σας, σας περιορίζει την όραση και την ακοή…

Θα θέλατε να μην πούμε αυτό που όλοι γνωρίζουν ότι οι παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) και «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» στην ΟΛΜΕ στη συνεδρίαση των προέδρων την Τετάρτη 15 Μάη στις 12.00 το βράδυ ανακάλυψαν «ότι δεν υπάρχουν οι όροι να πάνε οι εκπαιδευτικοί σε απεργία», ότι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί επιδίωκαν να σύρουν τον κλάδο σε μια απεργία που οι ίδιοι δεν είχαν καν διάθεση να υπερασπίσουν.

Κι όσο για το ψήφισμα μπορείτε να λέτε ότι θέλετε. Με αυτούς που έχετε συναντίληψη των πραγμάτων το ψηφίσατε παρέα… Εμείς είπαμε λευκό γιατί δεν συμφωνούμε με τις δικές σας εκτιμήσεις και δεν δεχτήκατε να γίνει η επεξεργασία εκείνη που θα έδινε τη δυνατότητα ομόφωνα να καταδικαστεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών και η πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα της παιδείας.  Τέλος για την εφαρμογή του Ν. 1264 και της απλής αναλογικής έλεος συνάδελφοι… μην τα θυμάστε όταν δεν σας βγαίνουν τα νούμερα και οι έδρες…. Οι υπολογισμοί και οι έδρες πρέπει να γίνονται με τον ίδιο τρόπο και στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις ομοσπονδίες και στην ΑΔΕΔΥ, όχι ότι θυμόμαστε να χαιρόμαστε… –    

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ