ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Η ηγεσία της «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ξαναχτύπησε. Καταγγέλλει τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι στο Δ.Σ. του Συλλόγου, γιατί επιτέλους δεν τους εκλέγουν, δεν τους ορίζουν σε «θέση ευθύνης» (προεδρείο). Κάνει τα πάντα για να αναδείξει και να μεγιστοποιήσει τις δυσκολίες που προκύπτουν .

Διαμαρτύρεται όπου βρεθεί και όπου σταθεί γιατί εκτός των άλλων «δεν τους επιτρέπουν» να διεκδικήσουν τον διορισμό τους απ’ τα δικαστήρια. Εκεί θέλει η ηγεσία της Συμφωνίας να οδηγήσει τους εργαζόμενους και το Σύλλογο, αφού δεν αποδέχεται ότι οι 15 είναι περισσότεροι από τους 10, αφού δεν αποδέχεται ότι για να εκλεγεί προεδρείο απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία 50%+1.

Πότε επέλεξαν συνάδελφοι να βγάλουν την ανακοίνωση αυτή; Παραμονή της Γενικής Συνέλευσης που πήρε απόφαση και προγραμμάτισε το Διοικητικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του. Τυχαίο;;;; Όχι!!!!!  Είναι πάγια τακτική τους παραμονή Γενικών Συνελεύσεων και κινητοποιήσεων να λειτουργούν υπονομευτικά, στοχεύοντας να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από το κυρίαρχο που είναι η οργάνωση του αγώνα ενάντια στην βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των οργανισμών του, της κυβέρνησής του, της ΕΕ κλπ., στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της κατάργησης δημόσιων οργανισμών, (ΕΡΤ και έπεται συνέχεια κλπ), των απολύσεων, της λιτότητας, των χαρατσιών, της κατακρεούργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η ηγεσία της «Συμφωνίας» καταγγέλλει τις άλλες παρατάξεις, αραδιάζοντας κατεβατά από ψέματα και ερμηνεύοντας όπως τη βολεύει τις τοποθετήσεις τους.

Έχει το θράσος να μιλάει για οφέλη και καρέκλες!!! Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη να δουν σε ποιούς όλα αυτά τα χρόνια η Περιφερειακή Αρχή έχει αναθέσει «αξιοκρατικά» θέσεις, ποιους έχει βάλει επανειλημμένα σε αμειβόμενες επιτροπές, ποιους τοποθετεί σε «κατάλληλες» υπηρεσίες και τέλος το ποιοι πατρονάρονται και λογοδοτούν στα αφεντικά, που υπηρετούν είναι γνωστό σε όλους «τους παροικούντες» στην Περιφέρεια Αττικής….

Σύλλογος δεν είναι ούτε ο πρόεδρος, ούτε το Διοικητικό του Συμβούλιο. Σύλλογος είναι τα μέλη του, αυτοί που συμμετέχουν και κινητοποιούνται…

Και για την ιστορία η πιο επικίνδυνη κομματική παράταξη είναι αυτή που σηκώνει τη σημαία της ακομμάτιστης εργοδοσίας….

Όσον αφορά το ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν συμμετέχουμε σε προεδρείο μαζί με «εργοδοτικούς συνδικαλιστές» και δεν εννοούμε βέβαια το σύνολο των συναδέλφων που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της Συμφωνίας. Εμείς το ρόλο της αριστερής ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα τον παίξουμε. Όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος ας πείσει άλλα 12 τουλάχιστον μέλη από το ΔΣ ότι αξίζει να τον ψηφίσουν. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», που λέει και ο ποιητής… Τα υπόλοιπα αποτελούν εκβιαστικό παραλήρημα..

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας να ενώσουμε και να δυναμώσουμε τη φωνή μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να γίνει πράξη αυτό που έγραψε ο ποιητής της εργατιάς, ο Κώστας Βάρναλης, «και στον ίδρο τον δικό, γίνε εσύ το αφεντικό».

Κατά τα λοιπά, επί της ουσίας συζήτηση στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 02 Ιουλίου 2013, στις 10.00π.μ., στο Αμφιθέατρο του ΥπουργείουΑνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων(Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού).-

1-7-13         

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ