ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Για τις εξελίξεις και την συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη.


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το μαύρο της ΕΡΤ και οι χιλιάδες απολύσεις δεν αφήνουν περιθώριο για αυταπάτες.     Η νέα κυβέρνηση (5η κατά σειρά) με διαδικασίες ‘’fasttruck’’ καταθέτει νέο πολυνόμο με χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και καταργήσεις – συγχωνεύσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου.

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, ούτε αποσπασματικά. Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΤΡΟΪΚΑ, προσαρμόζουν το κράτος στις νέες ανάγκες που γεννάει η κρίση για να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά τους  επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο αλλά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, γιατί συνδέονται με τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών, με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Αυτή η πολιτική δεν αφήνει στο απυρόβλητο τις Περιφέρειες (απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ΚΤΕΟ κ.α.).  

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, για να απαιτήσει την άμεση επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ και να εναντιωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις – απολύσεις, να ενημερωθεί για το νέο οργανισμό και να ζητήσει να δοθεί λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας στους χώρους εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης στο θέμα των ΚΤΕΟ επιχείρησε να ρίξει το φταίξιμο στους υπηρεσιακούς παράγοντες και για το νέο οργανισμό εξέφρασε την επιθυμία να καλύψει όλους τους εργαζόμενους με οργανικές θέσεις.

Όμως όλα αυτά αποτελούν ανέξοδες υποσχέσεις αφού στο τέλος δήλωσε ‘’ότι θα συμμορφωθεί’’, πλήρως με τους νόμους της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ .

Εξάλλου η πρόσφατη εμπειρία απέδειξε πόσο διαφύλαξε τις θέσεις των συναδέλφων Δ.Ε. ΙΔΑΧ  που βγήκαν σε διαθεσιμότητα και ακόμη και σήμερα 20 από αυτούς βρίσκονται εκτός εργασίας. Γίνεται κατανοητό ότι ο Περιφερειάρχης θα υλοποιήσει πλήρως την πολιτική της κυβέρνησης.

    Απέναντι σ’ αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιτάξουν την οργάνωση τους, την ενότητα και αγωνιστικότητα σε γραμμή σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και σε όσους την υλοποιούν. Ενότητα που δεν θα αφήνει αυταπάτη ότι ‘’αν τα έχουμε καλά με την εργοδοσία (Κυβέρνηση, Περιφερειάρχες, Δήμαρχους κ.α.) θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στα οξυμένα προβλήματα.’’ Την λύση θα την δώσουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, χτίζοντας την Ταξική Ενότητα με τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο, με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, χτίζοντας την συμμαχία τους με όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα που τους συνθλίβει η ίδια πολιτική.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Είναι αποκαλυπτική η τελευταία ανακοίνωση της ‘’ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ΄΄, που σε τόσες σελίδες δεν βρήκε χώρο να γράψει μία κουβέντα για τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής. Αντίθετα στο ζήτημα των ΚΤΕΟ ταυτίστηκε πλήρως με τον Περιφερειάρχη, ενώ για το ζήτημα του οργανισμού δίνει την αναγκαία πίστωση χρόνου, λέγοντας  ‘’να μην προτρέχουμε των εξελίξεων’’.

Όποιος και αν είναι ο συντάκτης της τελευταίας ανακοίνωσης της ‘’ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ΄΄, είτε η ηγεσία της, είτε διάφορα ‘’επιτελεία’’ που την σιγοντάρουν, ένα είναι βέβαιο: Οι μέθοδοί τους παραπέμπουν σε άλλες εποχές, εποχές που τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και ο συνδικαλισμός γενικότερα ήταν ‘’στον γύψο’’, εποχές που άλεθαν ανθρώπους και συνειδήσεις.

Στην ανακοίνωσή της  η ‘’ΣΥΜΦΩΝΙΑ’’, αναδεικνύει ως κύριο πρόβλημα της συνάντησης την μη ύπαρξη προεδρείου, ‘’…που θα είχε και την ευθύνη σύνθεσης και διατύπωσης συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων, που έπρεπε να καταθέσει και να διεκδικήσει σαν Σ.Υ.Π.Α. …’’

Λες  και η πάλη για την λύση των προβλημάτων, είναι ευθύνη μόνο του προεδρείου, κάποιων πεφωτισμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και όχι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Αποδεικνύουν πόσο ‘’την ψώνισαν’’ ορισμένοι οι οποίοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να πάρουν την θέση του προέδρου και να υπηρετήσουν από αυτή την θέση τα αφεντικά τους. Εξάλλου οι δήθεν ‘’όψιμοι’’, ‘’ανεξάρτητοι’’ και ‘’ακομμάτιστοι’’ που έχουν αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα απ’ τις γραμμές ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ποιόν πραγματικά υπηρέτησαν (ακόμα και από την θέση του προέδρου), εξακολουθούν να το αποδεικνύουν και σήμερα όσο και αν θέλουν να το παίζουν ‘’ανεξάρτητοι’’, μετέχοντας σε κοινά ψηφοδέλτια με τους συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι εξηγείται η παντελής απουσία κριτικής προς την Δ.Α.Κ.Ε. και την Χ.Α..

Αυτή την κραυγή αγωνίας εκφράζουν με την ανακοίνωση τους για δήθεν ‘’ανίερες’’ – ‘’τρικομματικές’’ συμμαχίες του ΠΑΜΕ με τις άλλες δυνάμεις, μη τυχόν τους στερήσουμε αυτή την δυνατότητα να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους από ‘’θέση ευθύνης’’. Ας ηρεμήσει η ηγεσία της ‘’ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ΄΄. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο προεδρείο νομιμοποιώντας αυτές τις ηγεσίες. Παλεύουν μέσα στους εργαζόμενους, μαζί με τους εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική που τους τσακίζει, ενάντια σε αυτούς που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική και τους τοποτηρητές τους στα συνδικάτα.

Παρεμπιπτόντως ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η ‘’ΣΥΜΦΩΝΙΑ΄΄, συμμετέχει στο προεδρείο της ομοσπονδίας με την θέση του Γραμματέα και του Αναπληρωτή Ταμία.

Τέλος συνάδελφοι και συναδέλφισσες είναι πολύ μικροί οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές για να πιάνουν στο στόμα τους τον ποιητή της εργατιάς, τον ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, που με κάθε ποίημα του, με κάθε στίχο του, καλούσε την εργατιά και τον φτωχό λαό να χειραφετηθούν απ’ όλα τα αφεντικά

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ