ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

ΠΑΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


Τώρα, όλοι στους δρόμους


Να εμποδίσουμε κάθε απόλυση, κάθε ιδιωτικοποίηση, κάθε πολιτική και μέτρο, που διαλύει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων υπηρεσιών.

10-7-2013

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Η κυβέρνηση των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με αποφάσεις και διαδικασίες εξπρές ξεθεμελιώνουν κάθε δικαίωμα, που μας έχει απομείνει. Στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους, χιλιάδες οικογένειες. Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσαν απολύουν είτε με διαθεσιμότητα, είτε με κινητικότητα χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, άλλους δημοσίους υπαλλήλους, συμβασιούχους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα κ.α.. Απολύουν 4.500 τώρα μέσα στον Ιούλιο, 8.500 τον Σεπτέμβρη και συνεχίζουν

Από κοντά και οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, που αποδέχονται επί της ουσίας τις απολύσεις, αφού συμφωνούν με την κινητικότητα και την αξιολόγηση, ανεξάρτητα αν τις στολίζουν με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία !!!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο. Κανείς δεν μπορεί να δείχνει ανοχή, κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι θα βγει αλώβητος από τα βάρβαρα αυτά μέτρα. Οι μεταρρυθμίσεις τους, οι δημοσιονομικές τους προσαρμογές, τα «προαπαιτούμενα»  φέρνουν κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και φτώχεια για το λαό. Έτσι δίνουν  κίνητρα, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, έτσι παρέχουν στους καπιταλιστές φτηνή εργατική δύναμη, έτσι  επιδιώκουν να βγάλουν το κεφάλαιο από την κρίση του.

Πάρε τον αγώνα αυτό στα χέρια σου. Μην τον εμπιστευτείς στις συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΠΟΕ ΟΤΑ, που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, που στήριξαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που συμμαχούν με τους δημάρχους, κρύβοντας τις ευθύνες τους και το ρόλο τους, που ακόμα και σήμερα λένε μόνο ένα ξερό «ΟΧΙ στις απολύσεις», χωρίς να σου λένε μέσα από ποιο δρόμο, με τι κίνημα θα το πετύχεις.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ. Να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας από τα κάτω, με Γενικές Συνελεύσεις συζητήσεις, σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε. Με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, συσκέψεις, συλλαλητήρια, απεργία. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις δίνουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική θύελλα, δίνουμε δύναμη στον αγώνα μας. Όλοι οι κλάδοι μαζί, όλα τα λαϊκά στρώματα, που υποφέρουν.


Όλοι στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη


Όλοι στη δράση για να πετύχει η Γενική Απεργία που έχουμε μπροστά μας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ