ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΜΑΡΤΗ

 

 

                                         

ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΑ

  ΟΛΟΙ στη 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ

19 & 20 Μάρτη

 
 

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

            Τώρα, που υλοποιούνται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που ο αριθμός των ανέργων συνεχώς μεγαλώνει σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα που η βαρβαρότητα έχει χτυπήσει τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, είναι ώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας και πιο αποφασιστικά να δώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχει η 48ωρη απεργία στο δημόσιο στις 19 και 20 Μάρτη.

            Είναι ώρα να ανασυνταχθούμε  και να οργανώσουμε την πάλη μας για να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση του κεφαλαίου, που για να βγει από την κρίση αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Να  παλέψουμε για  τις δικές μας ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, με κίνημα που θα έρχεται σε αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

            Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και πλουτοκρατία προχωρούν συστηματικά τα αντεργατικά τους μέτρα, που πλήττουν τη ζωή μας συνολικά. Ταυτόχρονα μοιράζουν υποσχέσεις και αυταπάτες.

  • Θα μοιράσουν λένε μέρος από το πρωτογενές τους πλεόνασμα. Δεν λένε όμως ότι το πρωτογενές πλεόνασμα φτιάχτηκε από το αίμα, τον ιδρώτα και τα χαράτσια του λαού.
  •  Λένε οι προσπάθειες του λαού έφεραν αποτέλεσμα. Φτάνουμε στο τέλος του μνημονίου, θα βγούμε στις αγορές.  Κρύβουν ότι το μνημόνιο με το ΔΝΤ τελειώνει, αλλά τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. και των κεφαλαιοκρατών, που έχουν συμφωνηθεί για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρούν. Φέρνουν νέες μειώσεις στους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κατάργηση τριετιών, μείωση κατώτερων μισθών κλπ), απελευθέρωση απολύσεων, νέες διαθεσιμότητες, νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, νέα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία με μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, απαγόρευση της απεργίας κλπ.

            Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όσο την εξουσία και τον πλούτο του τόπου τον έχουν στα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όσο οι εργαζόμενοι αφήνουν τη ζωή τους σε σωτήρες νέους ή παλιούς με νέο κουστούμι.

            Νέα μέτρα θα έρχονται όσο ο λαός αποδέχεται να πληρώνει το χρέος των καπιταλιστών, είτε ολόκληρο όπως λέει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, είτε μέρος του, το “επαχθές” όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

            Απολύσεις και διαθεσιμότητες θα έχουμε όσο οι εργαζόμενοι αποδεχόμαστε ότι αποτελούμε “κόστος”, όσο επιτρέπουμε στη κυβέρνηση και στα κόμματα που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου να αντικαθίστανται οι σταθερές θέσεις εργασίας από ελαστικές, οι εργαζόμενοι να μετατρέπονται σε “ωφελούμενους”, όσο δεν ξεσκεπάζουμε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ λέει ότι είναι ενάντια στις απολύσεις, συμφωνεί με τις “ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης”, δηλ. τα κακοπληρωμένα προγράμματα, που προωθεί η Ε.Ε. για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών. 

  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Αθήνα, Ομόνοια Τετάρτη και Πέμπτη 10.30 π.μ.

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ