ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αθήνα 11 Ιούλη 2014

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 11-07-2014 έγινε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. κατέθεσαν την εξής πρόταση (επιγραμματικά):

Υπάρχει ανάγκη να δοθεί συνολική απάντηση στην κυβέρνηση, τόσο ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που με δικαστικές αποφάσεις επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες, να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Η απάντηση αυτή πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλα τα λαϊκά στρώματα ώστε να υψωθεί ένα τείχος αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης. Στη βάση αυτή οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ πρότειναν:

  • Τη Δευτέρα 14 Ιούλη Γενικές Συνελεύσεις των α/θμιων σωματείων, συσκέψεις, συζητήσεις, περιοδείες στους τόπους δουλειάς, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου, γενικά δουλειά ζύμωσης και παρέμβασης που θα αναδεικνύει το περιεχόμενο της απεργίας. Παρεμβάσεις που θα προωθούν την ενότητα όλων των δημοσίων υπαλλήλων, θα ενημερώνουν πλατύτερα λαϊκά στρώματα για τις αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο, για το τι σημαίνει αξιολόγηση στις σημερινές συνθήκες και γιατί ο λαϊκός παράγοντας με ενιαίους αγώνες θα πρέπει να βγει στο προσκήνιο.
  • Τη Τρίτη 15 Ιούλη, καταληκτική ημερομηνία από τη πλευρά της κυβέρνησης για την συμπλήρωση των εντύπων αξιολόγησης, 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Το γεγονός ότι πάνω από το 80% των Δημοσίων Υπαλλήλων στα Υπουργεία και στα Νοσοκομεία έχουν καταθέσει τα έντυπα αξιολόγησης στα σωματεία και δεν δέχονται να τα συμπληρώσουν και να παραδώσουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, δείχνει ότι υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις, οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγουν στη σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αυταρχικού αστικού κράτους.

Και ενώ υπάρχουν λοιπόν αυτές οι προϋποθέσεις, να βγουν στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι, να μπουν μπροστά στον αγώνα τα α/θμια σωματεία, να γίνουν το κέντρο του αγώνα και της αντίστασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανέλαβε για άλλη μια φορά το καθήκον να ξελασπώσει την κυβέρνηση, να τη βγάλει ομολογουμένως από την δύσκολη θέση που βρίσκεται.

Έτσι λοιπόν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Μπαλασόπουλος – πρώην ΠΑΣΚΕ από το χώρο των ΟΤΑ) καταψήφισαν την παραπάνω πρόταση, σε μια κρίσιμη φάση, ακριβώς το διάστημα όπου μπορούσε να ολοκληρωθεί η συλλογή των εντύπων αξιολόγησης από τα σωματεία, να δοθεί η δυνατότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοσίων Υπαλλήλων με τον πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο, να απειθαρχήσουν, να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Στη κυριολεξία, στη πιο κρίσιμη φάση αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πιο κρίσιμη στιγμή αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη δυναμική του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και αυτό γιατί επί της ουσίας στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, γενικά τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, διεκδικούν μια καλύτερη αξιολόγηση στο πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής, ένα φιλικότερο κράτος προς τους εργαζόμενους κ.α.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα γι’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, να τις ξεπετάξουν από πάνω τους ώστε να πάρει ανάσα το κίνημα, να ανασυνταχθεί, να μπει σε τροχιά λαϊκής αντεπίθεσης, ταξικής συσπείρωσης και πάλης.

Καλούμε τα α/θμια σωματεία, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες που βάζει η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία να προχωρήσουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες – ανεξάρτητα από την ΑΔΕΔΥ – έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στη πρόταση του Π.Α.ΜΕ.

  • Δευτέρα 14-7 συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις κτλ,
  • Τρίτη 15-7 19.00 μ.μ. –  Ομόνοια, συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συνεχίζουμε με νέες Γενικές Συνελεύσεις, με νέες αγωνιστικές αποφάσεις.

Ένα δρόμο έχουμε μια επιλογή

Κίνημα ανασύνταξης για την ανατροπή

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ