Συνάντηση με Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κατρούγκαλο

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

                                                                            www.osyape.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                  Αθήνα, 21/5/2015

Αριθμ. Πρωτ. 05

 

ΘΕΜΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

           και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλο

Την Τρίτη 19/05/2015 αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλο και κατέθεσε τις θέσεις που είχαν αποφασιστεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  στις 08/03/2015.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως :

Σε οικονομικά θέματα όπως απώλειες μισθών, συλλογικές συμβάσεις, ωριμάνσεις – επανακατάταξη όλων των υπαλλήλων με απελευθέρωση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, διασφάλιση μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό, διατήρηση προσωπικών διαφορών – υπερβάλλουσας διαφοράς, ενιαία αποζημίωση εκτός έδρας,

        Σε ζητήματα όπως η αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα, η πλήρης αποκατάσταση των αδικιών και δυνατότητα επαναφοράς των υπαλλήλων κλάδου ΔΕ ΙΔΑΧ, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η αξιολόγηση και επιλογή προϊσταμένων, η θεσμοθέτηση στις μετακινήσεις – μεταθέσεις και η κινητικότητα σε εθελοντική βάση, η  λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων, η δυνατότητα προσβολής αυθαίρετων αποφάσεων Περιφερειαρχών, νομική κάλυψη, παιδικοί σταθμοί, παιδικές κατασκηνώσεις και λειτουργία των Δημοσίων ΚΤΕΟ.

Από τη μεριά του ο Υπουργός παρέπεμψε όλα τα οικονομικής φύσεως ζητήματα, ακόμη και αυτό της νομικής κάλυψης στο τέλος του χρόνου συνδυάζοντάς τα με την εξέλιξη της οικονομίας!!

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι οργανισμοί περιφερειών, η μισθοδοσία μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα υπηρεσιακά συμβούλια κ.λπ. δήλωσε αναρμοδιότητα!!

        Μας ενημέρωσε πως έχει σχεδόν έτοιμο το σχέδιο της «αξιολόγησης» και πως η  διαδικασία της επιλογής των προϊσταμένων θα περιλαμβάνει και μοριοδότηση μέσω συνέντευξης.

Δηλώσαμε την αντίθεσή μας και την απαίτησή μας για επίλυση των προβλημάτων μας.

          Ζητήσαμε επίσης την θεσμοθέτηση της δυνατότητας δωρεάν εξωδικαστικής προσφυγής των εργαζομένων των Περιφερειών εναντίον αυθαίρετων αποφάσεων της Διοίκησης και δήλωσε ότι θα το εξετάσει.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, την ώρα που ο υπουργός για λογαριασμό της κυβέρνησης παραπέμπει την επίλυση των προβλημάτων μας στο απώτερο μέλλον γιατί δεν μπορεί παρά να κάνει διαχείριση της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης, όπως μας είπε, της φτώχειας δηλαδή , όλοι εμείς σημαίνει πως πρέπει να ανασυνταχθούμε, να σταματήσουμε να «περιμένουμε» και να βγούμε μπροστά, για να απορρίψουμε μαζικά και αγωνιστικά τόσο τα παλιά όσο και τα νέα μνημόνια, που έρχονται.

Είμαστε σε ετοιμότητα. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις. Δεν κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση της ουσιαστικής αποκατάστασης των αδικιών και της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών για μας και τα παιδιά μας, για όλους τους εργαζόμενους.

                                               Για το Δ.Σ.

         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                     ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ