Δυναμική απάντηση στην απεργία της 11ης Δεκεμβρίου 2015

         Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

 

Αθήνα, 13/12/2015

Αριθμ. Πρωτ. 28

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Την Παρασκευή  11/12 απήργησαν δυναμικά οι υπάλληλοι των Περιφερειών όλης της χώρας, διαδηλώνοντας ενάντια στη μεταφορά της καταβολής της μισθοδοσίας μας σε πόρους των περιφερειών, αντί αυτή να γίνεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, όπως γίνεται άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια.

      Πλήθος υπαλλήλων από όλη την Ελλάδα παρέστη στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την ημέρα της απεργίας, απαιτώντας αγωνιστικά, την ανάκληση της επίμαχης τροπολογίας, που ψηφίστηκε μεταμεσονύκτια εν μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και άλλων τροπολογιών. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι από πολλές περιφέρειες της χώρας έδωσαν δυναμικό παρόν, ερχόμενοι στην Αθήνα για την συγκέντρωση και ενισχύοντας τον αγώνα μας .

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, απαίτησε συνάντηση από τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, για να του επιδώσει ψήφισμα με  τα δίκαια αιτήματά μας. Παρά τη δυναμική όλων των εργαζομένων, και την ευρεία συμμετοχή στην απεργία που καταδεικνύει τη συσπείρωση όλων των περιφερειακών υπαλλήλων σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Εσωτερικών, για ακόμα μία φορά γύρισε την πλάτη στην ξεκάθαρη βούλησή μας, επικαλούμενος νόμους, διατάξεις και την «τάξη των πραγμάτων». Η αντιπροσωπεία της ΟΣΥΑΠΕ, αντιμετωπίζοντας απαξιωτική συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργού, αποχώρησε από τη συνάντηση. Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών, θα λάβει από το συνδικαλιστικό κίνημα των υπαλλήλων αποφασιστική απάντηση.

      Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χαριστούν σε κανέναν «θεσμό» και σε καμία μνημονιακή πολιτική. Ιδιαίτερα δε, όταν πλέον διακυβεύεται ξεκάθαρα η δημόσια υπαλληλική ιδιότητά μας, που έχει θεσμοθετηθεί και κατοχυρωθεί από το Σύνταγμα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ.

 

Καλούμε επειγόντως όλους τους αιρετούς εκπροσώπους των Περιφερειών να συμπορευθούν και να ενισχύσουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, για να μην οδηγηθούμε σε τελική κατάλυση του Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Για την ΟΣΥΑΠΕ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                       ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ