Ανάκληση της αριθμ. 20/14-6-2016 Απόφασης ΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

Αθήνα, 23/6/2016

Αριθμ. Πρωτ. 26

               ΠΡΟΣ : ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Θέμα : Ανάκληση της αριθμ. 20/14-6-2016 Απόφασης ΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από κάθε Επιτροπή που σχετίζεται με το έργο των εξετάσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ, μετά την ψήφιση της «περιβόητης» τροπολογίας για την αποζημίωση των συναδέλφων που μετέχουν στο έργο των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, κρατώντας τις ενστάσεις του για τα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί, ανακαλεί την υπ. αριθμ.  20/14-6-2016 Απόφασης ΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από κάθε Επιτροπή που σχετίζεται με το έργο των εξετάσεων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Χρειάζεται να «κρατήσουμε» στο μυαλό μας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν παραιτήθηκε   από την επιλογή της να ιδιωτικοποιήσει εμμέσως – πλην σαφώς την αρμοδιότητα αυτή, μέσα από το δρόμο των λεγόμενων πιστοποιημένων φορέων και του «μητρώου ελεγκτών». Εξάλλου για αυτό έβαλε στην τροπολογία «μεταβατικό διάστημα» έως τις 30-5-2017.

Είναι σίγουρο ότι το χρονικό αυτό διάστημα του ενός έτους θα χρησιμοποιηθεί μέχρι να στηθεί ιδιωτικός φορέας πλήρους εκμετάλλευσης των εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων υποψηφίων οδηγών. Υπολογίζεται  πως ο τζίρος όλου αυτού του συστήματος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια. μέσα και από τα παράβολα που πληρώνουν οι πολίτες υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού και κατα συνέπεια πολλοί προσβλέπουν στην επικερδή ιδιωτικοποίησή του. 

Για αυτό καθώς και για το γεγονός ότι εξαίρεσαν από την προβλεπόμενη εως τις 31-12-2015 αποζημίωση του βοηθητικού έργου περίπου 1.000 συναδέλφους που υπηρετούν σε Δ/νσεις Μεταφορών αλλά και σε άλλες υπηρεσίες και εργάζονταν εκτός ωραρίου εργασίας για την ολοκλήρωση της έκδοσης αδειών οδήγησης, χρειάζεται με αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την οριστική λύση του ζητήματος, να διεκδικούμε  τις μισθολογικές και ασφαλιστικές μας απώλειες.

Μετά τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο ανακαλεί την αριθμ. 20/14-6-2016 Απόφαση ΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από κάθε Επιτροπή που σχετίζεται με το έργο των εξετάσεων.-

                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                             ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ