ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αθήνα 18/9/2016

Αριθμ. Πρωτ.: 82

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες.

Η Ομοσπονδία έθεσε υπόψη του υπουργού τρέχοντα και μη, ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους,  όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί μέσα από τις αποφάσεις του Δ.Σ. και τις ανακοινώσεις της. Κυρίαρχα ζητήματα ήταν η υποστελέχωση των υπηρεσιών και οι προσλήψεις, οι Οργανισμοί, τα υπηρεσιακά συμβούλια, οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Περιφέρειες, οι μισθολογικές μας απώλειες, η κατάργηση των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, που εκτελούν ελέγχους εκτός ωραρίου εργασίας,τα προβλήματα στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας, οι αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου για την αποζημίωση των μετακινήσεων για την εκτέλεση υπηρεσίας κλπ.

Αναλύθηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις νησιωτικές Περιφέρειες που έχουν σχέση με τις μετακινήσεις τους και ζητήθηκε η απόσυρση της διάταξης που έχει συμπεριληφθεί στο νέο Σχέδιο Νόμου που δίνει την δυνατότητα στην κάθε νησιωτική Περιφερειακή Αρχή να αναθέτει σε υπαλλήλους αρμοδιότητες και άλλης νησιωτικής Περιφερειακής Ενότητας.

Ζητήθηκε επίσης στο νέο Σχέδιο Νόμου να συμπεριληφθεί το σύνολο των υπαλλήλων για την καταβολή της «υπερβάλλουσας μείωσης» και όχι να περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες, η ανεμπόδιστη επέκταση του ωραρίου των συναδέλφων ΙΔΑΧ τετράωρης απασχόλησης σε οκτάωρη, η επέκταση της νομικής στήριξης και σε υποθέσεις αστικής ευθύνης με την δυνατότητα επιλογής δικηγόρου, η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζομένους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες ή χώρους.

Αναλύθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει καθώς και όσα διαφαίνονται από τον «νέο Καλλικράτη» με την εκχώρηση ή μεταφορά αρμοδιοτήτων και την αποδόμηση των ελεγκτικών  υπηρεσιών, τα νέα οργανογράμματα που προωθούνται  και τις συνέπειες που αυτά θα φέρουν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ο Υπουργός φάνηκε απροετοιμάστος για να δώσει απαντήσεις και «πιάστηκε» αδιάβαστος στα ζητήματα αυτά, για τα οποία  ήδη έπρεπε να ήταν ενήμερος.

Δήλωσε ότι οι Περιφέρειες που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού εντός του έτους θα ενισχυθούν με προσωπικό και θα εξετασθεί άμεσα από την πλευρά του Υπουργείου ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών για τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων. Δεσμεύτηκε σε επόμενη συνάντηση να αναφερθεί συγκεκριμένα στα ζητήματα που του τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης και σε αυτά που εγγράφως του έχει στείλει η Ομοσπονδία.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας χωρίς καμία διάθεση συμβιβασμού, θα επιδιώξει και νέες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και να πιέσει με κάθε τρόπο για επιλύσή τους, χωρίς όμως ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, γιατί μόνο η μαζικότητα στους αγώνες μπορεί να ανατρέψει την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Κοιν/ση

Σύλλογοι –μέλη μας