ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» – ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ»

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα   20/4 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:41

 

Προς Π.Α.

 

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» – ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ»

 

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως εξιλαστήρια θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν χέρι-χέρι κυβέρνηση και περιφερειάρχες. Με σημαία την πολιτική του «μικρότερου κράτους» και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικούς φορείς συνεχίζουν την απαξίωση των δημοσίων υπηρεσιών, μέσα και από την απαγόρευση των προσλήψεων.

Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα, που σε επίπεδο Περιφερειών έχουν σημάνει την μείωση κατά 40% του αριθμού των εργαζομένων από το 2009, οι Περιφερειάρχες απαντούν με την ανάθεση  «παράλληλων καθηκόντων» σε όλο και περισσότερους υπαλλήλους και μάλιστα από υπηρεσίες, που βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς!!!

Πληθαίνουν τα φαινόμενα της αυθαιρεσίας και της αντεργατικής συμπεριφοράς. Προσπαθούν να μπαλώσουν τρύπες στις πλάτες των εργαζομένων, αντί να απαιτήσουν εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν υπολογίζουν ούτε το ελάχιστο εναπομείναν θεσμικό εργατικό πλαίσιο, ούτε στοιχειώδεις διαδικασίες.

«Βαφτίζουν» παράλληλα καθήκοντα, τα όποια πρόσθετα καθήκοντα θέλουν να αναθέσουν σε όποιο υπάλληλο θέλουν, σε όποια άλλη υπηρεσία θέλουν, ανεξάρτητα αν η υπηρεσία αυτή βρίσκεται σε άλλο Δήμο ή σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή σε άλλο Νομό!!!

«Βαφτίζουν» «μετάβαση»  και παράλληλα καθήκοντα τις αυθαίρετες «μετακινήσεις» που κάνουν.

Πατούν σε υπαρκτά προβλήματα, και βαφτίζοντας «το κρέας σε ψάρι» θέλουν να έχουν και «την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», θέτοντας  σε καθεστώς ακυρότητας υπηρεσιακές ενέργειες και αποφάσεις.

Και μετά βέβαια οι ίδιοι θα έρθουν  να μας «αξιολογήσουν»… με κριτήρια και στόχους που βασίζονται σε αυθαίρετες, αντεργατικές αποφάσεις.

Ακολουθώντας αυτό τον αντεργατικό κατήφορο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έβγαλε Απόφαση (οικ. 1840/7-4-2017) περί «Συνδρομής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Π.Ε Καβάλας από τις Π.Ε Ξάνθης και Δράμας», μέσω της διάθεσης ειδικού επιστημονικού (κτηνιάτρου) ή και βοηθητικού προσωπικού με την διαδικασία της ημερήσιας μετακίνησης και επιστροφής αυθημερόν στην έδρα…

Σε μια απόφαση του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ο Περιφερειάρχης αναθέτει άσκηση καθηκόντων σε υπαλλήλους των Νομών Ξάνθης και Δράμας παράλληλα και στο Νομό Καβάλας, χωρίς μάλιστα να προσδιορίζει καν το συνολικό χρονικό διάστημα της παράλληλης άσκησης, ούτε καν να μπαίνει στον κόπο να εφαρμόσει τα άρθρα του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπου προβλέπεται ότι για μετακίνηση σε οργανική μονάδα που εδρεύει σε περιοχή άλλου δήμου ή κοινότητας, το οικείο όργανο υποχρεούται να μετακινήσει τον υπάλληλο που έχει εκδηλώσει επιθυμία μετακίνησης στη συγκεκριμένη οργανική μονάδα, δηλ. απαιτείται αίτηση του υπαλλήλου και εφαρμογή της διαδικασίας της μετάθεσης.

Οι προθέσεις του δε, για την διαιώνιση αυτής της κατάστασης αποτυπώνονται και στην εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, για πρόσληψη μόνο 1 ΙΔΟΧ κτηνιάτρου στην ΠΕ Καβάλας!!!

Με την αυθαίρετη αυτή απόφαση παρακάμπτει ακόμα και τα οριζόμενα στον  «Καλλικράτη» (άρθρο 245 παρ. 5 του ν . 3852/2010 ) όπου ρητά αναφέρεται ότι η «Απόφαση μετακίνησης υπαλλήλου σε θέση άλλης διεύθυνσης της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης, γίνεται  με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης».

Δεν «ίδρωσε το αυτί του» ούτε από την ακύρωση ανάλογης απόφασης για παράλληλη ανάθεση καθηκόντων σε υπάλληλο της ΠΕ Έβρου και σε υπηρεσία της ΠΕ Ροδόπης, από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, πριν ένα μήνα περίπου.

Η υποστελέχωση δεν λύνεται ούτε με τερτίπια, ούτε με μπαλώματα.

Εδώ και τώρα πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούμε να γίνουμε «μπαλάκι» από υπηρεσία σε υπηρεσία και από νομό σε νομό. Δεν θα δεχτούμε να είμαστε τα θύματα της πολιτικής, που από τη μια φορτώνει βάρη στο λαό και από την άλλη δίνει προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απαιτούμε:

1.   Την ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων».

2.   Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς οι υπηρεσίες καθίστανται ολοένα και πιο υποστελεχωμένες.

3.    Την εφαρμογή της έννοιας της «μετάθεσης» και στους υπαλλήλους των Περιφερειών, αφού σύμφωνα και με απόφαση του ΣΤΕ ως μετάθεση ορίζεται η μεταφορά ενός υπαλλήλου από μία διακεκριμένη οργανική μονάδα (Διεύθυνση) σε μία άλλη διακεκριμένη οργανική μονάδα και ως διακεκριμένη οργανική μονάδα θεωρεί κάθε οργανική μονάδα «με ιδία κατά τόπο αρμοδιότητα».

Το ΥΠΕΣ όπου αποστέλλεται το παρόν καλείται να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακληθει η συγκεκριμένη απόφαση και κάθε άλλη παρόμοια.

 

Π.Α.

1.    Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

2.    ΕΝΠΕ

3.    Περιφερειάρχες

4.    ΥΠΕΣ

5.    Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

 

Κοιν/ση

Σύλλογοι-μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ