ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  8/5/2017

Αριθμ. Πρωτ.:48

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 27 Απρίλη 2017 συζήτησε την απαράδεκτη πρακτική του μέλους του Γ.Σ. συναδέλφου Ηλία Δόλγυρα, που με γραπτή αναφορά του ζήτησε «τον πειθαρχικό έλεγχο» του συναδέλφου Παναγιώτη Ντόντου, άλλου μέλους του Γ.Σ.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Γ.Σ. μετά από σχετικό αίτημα του Π. Ντόντου, όπου παρουσιάστηκαν όλα τα σχετικά στοιχεία.

Με απόφασή του, το Γενικό Συμβούλιο:

1. Καταδικάζει την ενέργεια αυτή του Η. Δόλγυρα και θεωρεί ότι ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία και η άσκηση πειθαρχικής εξουσίας δεν συνάδουν με καμιά συνδικαλιστική πρακτική, πόσο μάλλον όταν το ζήτημα για το οποίο ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου αφορά συνδικαλιστική τοποθέτηση, που έγινε σε «εσωτερική αλληλογραφία» των μελών του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας (στο osyape-gs@googlegroups.com).

2. Καταδικάζει επίσης την στάση της Περιφερειακής Αρχής, που αφ’ ενός παρέπεμψε το θέμα για διερεύνηση στο αρμόδιο Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών, θέλοντας να αξιοποιήσει την διάταξη του πειθαρχικού δικαίου για την «εντός και εκτός υπηρεσίας συμπεριφορά», και αφ’ ετέρου έκανε για 2 και πλέον μήνες πλάτες στον Δόλγυρα και την παράταξή του (Αγωνιστική Συνεργασία/ΠΑΣΚΕ) και δεν χορηγούσε στον ενδιαφερόμενο το αντίγραφο της αναφοράς του. Χρειάστηκε Εισαγγελική Παραγγελία για να το δώσουν…

3. Η όποια ανάκληση της αναφοράς του έγινε μετά από 2 μήνες και μετά από …ημέρες από την κατάθεση της Εισαγγελικής Παραγγελίας, δεν «διορθώνει» τίποτα, όχι μόνο γιατί η πράξη του παραμένει αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική, αλλά και γιατί εμμένει στις απόψεις του, συνεχίζοντας την προσπάθεια απειλών και τρομοκρατίας.

4. Θεωρεί απαράδεκτη την διαβίβαση της αναφοράς ως «εμπιστευτικό έγγραφο» και δηλώνει ότι δεν δέχεται καμιά δέσμευση, αφού το αίτημα του Δόλγυρα για άσκηση πειθαρχικής δίωξης δεν έχει σχέση με υπηρεσιακά καθήκοντα και δεν μπορεί να ασκεί εξουσία ως Γενικός Διευθυντής σε υπάλληλο άλλης Γενικής Δ/νσης.

5. Η πράξη αυτή με το συγκεκριμένο περιεχόμενο θα αποτελεί «μνημείο» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ