ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα   1/6 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:64

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

 

Νέο χαράτσι για το νερό, το λεγόμενο “περιβαλλοντικό” τέλος, επιβάλλεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Επιδιώκει να φορτώσει στις πλάτες τους όσα έργα έχουν γίνει και προγραμματίζονται να γίνουν για το νερό, προσθέτοντας στα τιμολόγια ύδρευσης & άρδευσης το κόστος απόσβεσης αυτών των έργων. Υλοποιούν με αυτόν τον τρόπο τις κατευθύνσεις της Οδηγίας 2000/60 της ΕΕ, που καθιστά ένα στοιχείο της φύσης σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Στους αγρότες το νέο δυσβάσταχτο χαράτσι έχει διπλή στόχευση, την ύδρευση των αγροτικών νοικοκυριών και την άρδευση των αγροτικών τους καλλιεργειών. Τους επιβάλει το πρόσθετο “περιβαλλοντικό τέλος”, πέρα απο τα πανάκριβα τέλη άρδευσης που πληρώνουν στους Τ.Ο.Ε.Β., καθιστώντας ταυτόχρονα φοροεισπράκτορες τους Δήμους με το δέλεαρ γι’ αυτούς της προμήθειας του 2,5% επί του ποσού.

Αυτά μάλιστα την ίδια στιγμή, που με τις πολιτικές τους & τα μέτρα τους για τη μικρομεσαία αγροτιά – κυβέρνηση & ΕΕ – την οδηγούν στο ξεκλήρισμα (τριπλασιασμός ασφαλιστικών εισφορών, υπερφορολόγηση με υψηλούς συντελεστές και με τεκμήρια διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, πετσόκομμα του αφορολόγητου, υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ χωρίς κάλυψη όλων των ζημιών από όλα τα αίτια και στο 100% αυτών, ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, αποθήκες & στάβλους, περικοπές των επιδοτήσεων στα πλαίσια της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2015-2020 πάνω από 60% και πάει λέγοντας). Παράλληλα βέβαια απαλλάσσει από “περιβαλλοντικά τέλη” και “πράσινα ταμεία” τους μεγαλοεπιχειρηματίες στον τομέα της ενέργειας.

Στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών του “φοροεισπράκτορα” έρχονται να εμπλέξουν και τις υπηρεσίες των Περιφερειών με τη μεταφορά του ελέγχου & της εποπτείας των Τ.Ο.Ε.Β. στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, αφού προηγούμενα με τον “Καλλικράτη” κατάργησαν τις Δ/νσεις Εγγείων Βελτιώσεων. Τις καλούν να εφαρμόσουν μια ακόμη νέα αρμοδιότητα, χωρίς να υπάρχει σ’ αυτές το απαραίτητο προσωπικό – εξειδικευμένο και μη – με στόχο την παραπέρα απαξίωσή τους και σε αμέσως επόμενο στάδιο την ιδιωτικοποίηση και αυτής της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ένα ακόμη φοροεισπρακτικό μέτρο σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, μετά και τα εξοντωτικά σε βάρος τους μέτρα με την ψήφιση του 4ου μνημονίου.

Απέναντί της θα βρει τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, που θα αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ