ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

 

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

 

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

 

Αθήνα  7 /6 /2017

 

Αριθμ. Πρωτ.:72

 

 

Προς

 

Συλλόγους-μέλη μας

 

 

Θέμα: Αποστολή πίνακα με τις αντιλαϊκές ανατροπές του 4ου Μνημονίου.

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Κυβέρνηση και κουαρτέτο φόρτωσαν νέα βάρβαρα μέτρα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Με το πακέτο των μέτρων του 4ου μνημονίου αποφάσισαν:

 

·         Τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

 

·         Το τσάκισμα των συντάξεων! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θίγονται πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!

 

·         Την κατάργηση της Κυριακής αργίας! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!

 

·         Το τσάκισμα ακόμα και των ψίχουλων του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

 

·         Τη νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.

 

·         Την συνέχιση της «απαγόρευσης» των προσλήψεων στο δημόσιο.

 

·         Την παραπέρα μείωση των ΚΑΠ των ΟΤΑ.

 

·         Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!

 

·         Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.

 

·         Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.

 

·         Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.

 

·         Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Ο αγώνας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, ενάντια  στη συνεχή υποβάθμιση της ζωής μας πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση της πάλης από τα κάτω, με συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις κλιμάκωσης και κοινής δράσης με τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς.

 

Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών και τη δημιουργία όρων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι μπροστά…

 

Σε αυτή την κατεύθυνση και επειδή η ολόπλευρη ενημέρωση αποτελεί κομβικό σημείο, σας στέλνουμε συνημμένο έναν συνοπτικό πίνακα με τις αντιλαϊκές ανατροπές του 4ου Μνημονίου (ν. 4472/ΦΕΚ 74/Α/19-5-2017), προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ.: ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ